München: Primanje u Framu

Svima nam je poznat svetac koji već više osam stoljeća ne prestaje iznova nadahnjivati mlade i starije da na poseban način slijede Isusa Krista. Sveti Franjo Asiški, nazvan „alter Christus“ (drugi Krist), oduševio je tisuće i tisuće mladih koji su Krista slijedili živeći vrednote evanđeoskih ideala. Osim franjevačkih samostanskih redova i zajednica koji su se razgranali po čitavom svijetu, franjevačkim putem krenuli su i mnogi obiteljski ljudi koji pripadaju franjevačkom svjetovnom redu. S njima koračaju i najmlađi koji se nazivaju Frama (franjevačka mladež). Od službenog utemeljenja, 1948. g. u Italiji, njihov se broj stalno povećava što svjedoči da Frama nikad ne stari i ne prestaje privlačiti.


I naša HKŽ München svečano je primila pedeset i četvero mladih u svoju Framu. U prepunoj crkvi St. Michael, obred primanja framaša bio je uklopljen u svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Ante Babić, gvardijan samostana St. Gabriela uz koncelebraciju župnika fra Borisa Čarića, dušobrižnika iz HKM Berlin fra Ivana Macuta, fra Ante Ivana Rozića i đakona Mate Kutleše. Na samom početku, Župnik je pozdravio sve vjernike, a posebno mlade framaše. Zaželio im je radost i ustrajnost na putu kojim su krenuli. Svoju radost iskazao je i predvoditelj slavlja fra Ante posebno ih potičući na radosno življenje evanđeoskih ideala po primjeru sv. Franje.

Duhovni asistent framaša, fra Filip Mimica, prozivao je svakog framaša po imenu i prezimenu i svatko se na svoje ime odazvao: „Evo me!“ pristupivši ispred oltara, gdje su pred svima izjavili svoju spremnost biti primljeni u članstvo Frame.

Euharistijsko slavlje obogatio je zbor mladih iz HKM Berlin sa svojom voditeljicom i dirigenticom gđom Suzanom Smolković, animatoricom gđom Anicom Krstanović dok je orguljska pratnja i glazbena podrška bila naša s. Nikolina Bilić. Framaši iz Berlina podijelili su radost s našim framašima što se nastavilo, nakon euharistijskog slavlja, za zajedničkim stolom. Smijeh i pjesma bili su najljepši ures na licima naših mladih. Iako je vrlo brzo došao i rastanak, Župnik je potaknuo mlade koristeći se riječima pjesme „Moj Isus“, da nas ništa ne odijeli od Onoga radi kojega smo se svi okupili.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas325
Ovaj mjesecOvaj mjesec55949
UkupnoUkupno6816169

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 48 

Administrator

franodoljanin@gmail.com