Prvi planinarski križni put Drniš-Promina

U sklopu programa pripreme za susret mladih u Dubrovniku, u subotu 22. ožujka 2014. organiziran je prvi planinarski križni put od Drniša na planinu Prominu u organizaciji župe Gospe od Ružarija, Planinarskog društva Promina i  FRAMA Drniš. Glavni pokretač ovog molitvenog susreta je fra Mario Radman, župni vikar.


U jutarnjim satima, sudionici su se okupili ispred župne crkve Gospe od Ružarija, gdje je fra Mario predvodio uvodnu molitvu i podijelio blagoslov nazočnima kao uvod u pobožnost i polazak na planinu do planinarskog doma na Prominu.

Uz veliki broj mladih koji se pripremaju za susret mladih, bilo je i drugih župljana koji su se odazvali i planinarskim putem uputili na Prominu. Na određenim mjestima molile su se postaje križnog puta. Po dolasku do planinarskog Doma, članovi planinarskog društva iskazali su dobrodošlicu sudionicima te ih osvježili ukusnim čajem od domaćih trava i kavom.

Euharistijsko slavlje bilo je vrhunac ovog molitveno-planinarskog druženja a upriličeno je ispred samog Doma. Na kraju misnog slavlja, nazočnima se obratio župnik fra Petar Klarić, izrazivši radost zbog velikog broja okupljenih. Nakon duhovne, uslijedila je i tjelesna okrepa gulašom a onda vrijeme za odmor i uživanje u čarima planinske ljepote. Povratak u Drniš prošao je u radosnom ozračju.

Ovo je prvi susret ovakve vrste na ovom području. Zahvaljujemo sponzorima i svima koji su se trudili oko organizacije i onima koji su svojim sudjelovanjem uljepšali ovo molitveno  druženje.

Fotografije 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1594
Ovaj mjesecOvaj mjesec24737
UkupnoUkupno6439354

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 107 

Administrator

franodoljanin@gmail.com