Banjevci: Posjet novaka s Visovca

U nedjelju, 16. ožujka 2014., na poziv župnika fra Žarka Maretića novaci s Visovca zajedno sa svojim meštrom fra Jurom J. Šimunovićem su posjetili župu sv. Nikole Tavelića u Banjevcima. Svetu Misu u župnoj crkvi sv. Nikole Tavelića u 11.00 sati predslavio je fra Jure uz koncelebraciju župnika fra Žarka. Fra Jure je u propovijedi istakao važnost molitve u životu jednog vjernika. Kazao je da je „molitva put na kojem uistinu otkrivamo Boga.“ Na kraju samog misnog slavlja fra Žarko je zahvalio svim nazočnima, a osobito novacima i njihovom meštri na posjeti.


Poslije blagoslova svaki se novak pred okupljenom zajednicom kratko predstavio i rekao nekoliko riječi o svom franjevačkom pozivu i putu. Nakon predstavljanja uslijedilo je zajedničko fotografiranje ispred župne crkve. Druženje je nastavljeno za bratskim stolom.

Nakon ručka fra Žarko nas je poveo na kratki izlet. Prva točka našeg izleta bila je stara župna crkva sv. Ivana Krstitelja iz 13. stoljeća. Druga točka našeg izleta bila je samo mjesto Vrana sa svojim znamenitostima. Te znamenitosti su ruševine nekoć benediktinskog, poslije templarskom te poslije ivanovskog samostana i karavan-saraj Maškovića han koji se trenutno obnavlja. Zatim smo se uputili na same obale Vranskog jezera koje je najveće hrvatsko jezero i ujedno park prirode. Sljedeća točka našeg razgledavanja bila je župna crkva u Vrani svete Nediljice koja se slavi prve nedjelje u mjesecu srpnju. Zadnja točka izleta bio je prekrasni vidikovac Kamenjak s kojeg se može cijelo Vransko jezero, Kornatski arhipelag, otok Murter,… Također na putu do vidikovca napravljen je križni put u dužini od 5 kilometara. Na povratku u Banjevce zahvalili su fra Žarki na ugodnom gostoprimstvu i na lijepom izletu, i nakon bratskog pozdrava uputili se natrag na Visovac.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas863
Ovaj mjesecOvaj mjesec5573
UkupnoUkupno7620451

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 42