Sinj: Susret ministranata u sjemeništu

Vijeće za duhovna zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i Franjevačko sjemenište u Sinju u suradnji s župnicima, od 7. do 9. ožujka 2014., organiziralo je prvi od dva ciklusa vikend susreta za ministrante u Sjemeništu u Sinju. Na susretu je sudjelovalo 20 ministranata iz Župa: Šibenik-Šubićevac, Šibenik-Gospa van Grada, Drniš, Knin i Metković. Ministranti su kroz dva dana boravka u Sjemeništu imali priliku upoznati život u ovom odgojnom zavodu. Sjemeništarci su s prefektom i ravnateljem sjemeništa fra Ivicom Udovičićem, ministrantima pokazali aktivnosti koje se odvijaju u Sjemeništu kao i dnevni raspored.


U petak, 7. ožujka, ministranti su zajedno sa sjemeništarcima sudjelovali na pobožnosti križnog puta u crkvi Gospe Sinjske.

U subotu, 8. ožujka, organizirano je predstavljanje sjemeništaraca. Bogoslov VI. godine Teologije u Splitu, fra Kristian Šilić, upoznao je ministrante s odgojnim zavodima u našoj Provinciji, opisavši im život u Klerikatu u Splitu. Potom su se ministranti predstavili jedni drugima kao i župnu zajednicu iz koje su došli. Da bi imali predodžbu aktivnosti koje postoje u Sjemeništu, ministranti su zajedno sa sjemeništarcima pripremali pjesme za nedjeljno misno slavlje, uvježbavali čitanja i služenje oko oltara. Fra Antonio Mravak upoznao je ministrante s poviješću Svetišta Gospe Sinjske i poveo ih na Tvrđavu. U Gospinoj crkvici na Tvrđavi imali su kratki molitveni program. Na silasku s Tvrđave ministrantima su se pridružili i ministranti iz Župe Gospe Sinjske. Zajedno su krenuli prema utvrdi Kamičak, potom u Sjemenište na zajedničko druženje i upoznavanje. U poslijepodnevnim satima ministranti su pohodili Franjevačku klasičnu gimnaziju, nakon upoznavanja povijesti i sadašnjosti Gimnazije, organiziran je turnir u nogometu i stolnom tenisu u gimnazijskoj dvorani. Potom je došlo i vrijeme molitve U sjemenišnoj kapeli, sjemeništarci su animirali molitvu krunice za nova duhovna zvanja u našoj Provinciji.

U nedjelju, 9. ožujka, ministranti su sudjelovali na svetoj misi u 8 sati u crkvi Gospe Sinjske, predvodeći zajedno sa sjemeništarcima pjevanje i ministriranje. Prijepodne ministranti su imali priliku postavljati pitanja i iznijeti svoje dojmove o boravku u Sjemeništu. Susret je završio s ručkom i zajedničkim fotografiranjem u 13 sati. Nadamo se da će ovaj susret potaknuti ministrante 8. razreda na razmišljanje o vlastitom pozivu te da će neki iz ove grupe krenuti stopama svojih starijih kolega sjemeništaraca. Sljedeći susret ministranata u Sjemeništu u Sinju održat će se od 21. do 23. ožujka 2014. godine.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2536
Ovaj mjesecOvaj mjesec21895
UkupnoUkupno7636773

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 112