Split–Trstenik: Proslava Antićeva

U utorak, 4. ožujka, u franjevačkom samostanu na Trsteniku proslavljen je „Dan sluge Božjeg o. fra Ante Antića“. O. fra Ante Antić preminuo je na glasu svetosti u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu prije 49 godina.

U samostanskoj crkvi Presvetog Otkupitelja misno slavlje s početkom u 19 sati predslavio je magistar bogoslova i gvardijan fra  Petar Milanović Trapo. U koncelebraciji su bili fra Domagoj Volarević, domagistar bogoslova te fra Anđelko Domazet, fra Marijan Vugdelija, fra Marko Babić i fra Stipe Nimac. Pjevanje na misi animirali su bogoslovi pod vodstvom fra Frane Bosnića.


Fra Petar je u propovijedi ukratko prikazao život o. fra Ante Antića, počevši od njegovog rodnog mjesta na otočiću Prviću kod Šibenika  pa sve do njegovog prelaska u vječnost, 4. ožujka 1965. u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Vrijeme u kojem je živio o. fra Ante Antić obiljžilo je veliko nasilje i tri totalitarna sustava. Unatoč teškim prilikama Bog podiže, naglasio je fra Petar, tri franjevca koji su s posebnom karizmom dijelili sakramenat svete ispovijedi, a to su: sv. Leopold Bogdan Mandić, sv. Padre Pio te sluga Božji o. fra Ante Antić. Oni su u tim teškim vremenima bili izraz Božje milosrdne ljubavi koja oprašta grijehe i liječi ranjena srca. Njihova povezanost očituje se i u ispovjedaonicama, koje su ostale sačuvane te i danas privlače mnoge vjernike. Nadalje, fra Petar je istakao da će sljedeća godina biti značajna jer će, kako kaže papa Franjo, to biti godina posvećenog života, a upravo dogodine slavimo 50. obljetnicu smrti sluge Božjega o. fra Ante Antića. Stoga, fra Petar je potakao prisutne da mole za skoro proglašenje blaženim o. fra Ante Antića, što su zajednički na kraju mise i učinili.

Fotografije

MOLITVA ZA PROGLAŠENJE BLAŽENIM

OCA FRA ANTE ANTIĆA I ZA MILOST PO NJEGOVU ZAGOVORU

Bože, Oče naš, izvore svakog dobra! Sin nas je Tvoj poučio da budemo savršeni i milosrdni po uzoru na Tvoju dobrotu. U Duhu Svetom, Ti si slugu svoga oca Antu Antića uzdigao do savršenog vršenja Tvoje svete volje. Proslavi, Gospodine, slugu svoga i na ovoj zemlji čašću svetaca, a meni po njegovu zagovoru udijeli milost za koju Te sada posebno molim... (Sada navedi osobnu molbu za koju moliš)

Nadasve mi daruj svoje svjetlo i milost da poput oca Antića sve činim i trpim iz ljubavi prema Tebi koji si sa svojim Sinom i Duhom Svetim izvor svakoga dobra i smirenja svih srdaca. Amen. Slava Ocu i Sinu i Duhu Svetomu ... (tri puta)


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1015
Ovaj mjesecOvaj mjesec5725
UkupnoUkupno7620603

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 55