Primanja, obećanja i izbori u Frami Gospe van Grada - Šibenik

U Šibeniku je u nedjelju, 23. veljače 2014., Franjevačka mladež Gospe van Grada imala svoju svečanost primanja novih članova, izricanja prvih obećanja i obnove obećanja framaša. Svečanosti su nazočili članovi Frama: Šibenik – Šubićevac, Šibenik – Meterize, Šibenik – Vidici, Knin, Drniš i Gračac. Misu je predvodio fra Šimun Markulin, župni vikar u Kninu, uz koncelebraciju župnika fra Filipa Milanovića – Trape, pastoralnog suradnika fra Josipa Klarića, duhovnog asistenta Frame Gračac fra Bože Mandarića te duhovnog asistenta Frame Gospe van Grada fra Perice Maslaća.


Obrede primanja uz fra Pericu vodio je Tomislav Krnić, predsjednik Frame GvG. Cijela svečanost bila je u znaku franjevačkog pasca tako da su svi framaši bili odjeveni u majice s pascom i prigodnim logom Frame. Prigodne ukrase u crkvi od franjevačkog pasca sa statuom sv. Franje načinila je s. Antonija Šilović.

U propovijedi fra Šimun je govorio o željama i čežnjama mladih današnjice, te o ulozi framaša u bratstvu, posebno vijeća i duhovnog asistenta kao starijeg i iskusnijeg brata i svećenika. Posebno je istaknuo Franjino čašćenje Blažene Djevice Marije, čijem je rođenju posvećena i crkva Gospe van Grada, te sličnost ove crkve s crkvom sv. Marije Anđeoske ili Porcijunkule. Naime, obje su se nekad nalazile izvan zidina staroga grada i danas su obje centar duhovnog života svojih gradova. I kao što se danas Porcijunkula nalazi u samom srcu Asiza; tako je i Gospa van Grada postala Gospa u Gradu, u srcu Grada. „Večeras vas je ovdje 27, a Isus je sa samo 12 apostola okrenuo svijet naglavačke. Zamislite što tek možete vi, uz milost Duha Svetoga i nebeski zagovor, Majke, Gospe van Grada“, zaključio je fra Šimun. Čestitku mladima uputio je i župnik fra Filip Milanović - Trapo.

Hvala našim gostima iz drugih Frama što su uljepšali naše slavlje. U Framu je primljeno 13 novih članova. Obećanja je dalo 14 framaša. Ukupno 27. Uz ove ima i framaša koji su simpatizeri, a nisu pristupili primanju u Framu. Nakon obreda u crkvi slavlje je nastavljeno uz domjenak, glazbu i ples. Za dobar glazbeni štimung zaslužni su David Batinić, Luka Slavica i Tomislav Krnić.

Sutradan, 24. veljače, pod predsjedanjem Marka Plavčića, predsjednika područnog bratstva Frame, uslijedili su izbori za novo vijeće. Za predsjednika je izabran Paško Zoričić, podpredsjednica je Nina Malenica, voditeljica formacije Matea Mrdeža, tajnica Ana Smoljić i blagajnica Ivana Kujundžić.

Zahvaljujemo se dosadašnjem vijeću naše Frame za sve uloženo vrijeme, znanje i trud da bi nam na susretima svima bilo ugodno i lijepo, poučno i zabavno, duhovno i nadahnjujuće. Novo izabranom vijeću želimo da budu motivatori i donositelji novog duha našoj Frami, župnoj zajednici, Biskupiji i Crkvi.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1835
Ovaj mjesecOvaj mjesec1835
UkupnoUkupno7616713

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61