Kelkheim: Kršćanski "facebook" – ljubav bez granica

Nije Riječ Božja samo za to da joj plješćemo i da na kraju kažemo „Bogu hvala“. Nije zato da joj se divimo ukoliko ju poprati dobra meditacija ili propovijed. Ona je Ljubav koja prelazi granice, što je moto nedjeljne svete mise za mlade u hrvatskoj katoličkoj zajednici Main-Taunus/Hochtaunus, koja se održava jednom mjesečno. Tako je bilo i u nedjelju 23. veljače 2014. kada su mladi aktivno sudjelovali na misi posvećenoj njima.


Djeca i mladi uživaju svu podršku i pomoć župne zajednice. Najbliže oltaru  u crkvi sv. Dionizija nalazi se nedjeljom oko dvadeset ministranata, prvopričesnici i krizmanici, Frama, a posebno kad su svete mise priređene za njih - djecu i mlade. Ova župa zna kako se djecu i mlade može najbolje naučiti najvažniju stvar u životu: biti ljudi ljubavi prema sebi, bližnjemu i prema Bogu.  Župa čini sve da se mladi osjete voljeni, prihvaćeni, dobrodošli, jer iz iskustva biti voljen uči se voljeti druge, ta i "Bog je nas prvi ljubio"! Mjesto prihvaćenosti, dobrodošlice i ljubavi prema svakom čovjeku jednostavno mora biti svaka katolička župa. To je razlog njezina postojanja.

U Kelkheimu, Bad Sodenu i Bad Homburgu djeca rado dolaze u sakristiju da se pripreme za služenje oko oltara i rado dolaze na ministrantske susrete u zajednicu. Rado trče poslije svete mise na slatkiše koje im dijeli župnik, veselo i rado skaču po prostorijama hrvatske zajednice. Velika je radost svako iznenađenje koje im priredi župnik sa suradnicima. Rado dolaze na vjeronauk, probe pjevanja, susrete Frame i folklora. Hrvatski centar druga je kuća ove djece i mladih. Ova župa nije mlada samo zato što postoji tek 15 godina i samo zato što je prosjek mladosti 34 godine, nego je ona mladenačka po svom djelovanju i shvaćanju pastorala, što je djelo župnika, fra Marinka Vukmana, s. Magdalene Višić, mladenačkog župnog vijeća te marljivih vjernika suradnika. Župa ima i svoj portal i nekoliko profila na Facebook-u (župa, Frama, folklor), a ovom prisutnošću u svijetu interneta izvrsno ravna Mario Trifunović. Najbolje je to što profil odgovara stvarnosti i u njemu nema nikakvih dodataka i iskrivljenih slika stvarnosti. On je virtualan i stvaran ujedno. Internet za ovu župu nije nikakvo prokletstvo, nego blagoslov koji su našli u tehnici koja pomaže da se što brže i bolje povežu i ujedine u zajedničkim nastojanjima oko bogoslužja, naviještanja Riječi Božje, zajedništva i služenja potrebnima.

Ove nedjelje u facebook- „knjigu osobnosti" mladi su upisali još jednu stranicu. Proširen je profil ne samo zbog njihove mise, nego zbog onoga što su doživjeli u njoj, a posebno u nedjeljnom Evanđelju o ljubavi koja prelazi granice, pa i one ograđene bodljikavom žicom, a to je Isusov poziv na ljubav prema neprijateljima. Naš "face" i naš "profil" oplemenjuje se upravo ovim porukama koje smo čuli u ovom Evanđelju. Nasilje, osvetu, mržnju, ogovaranje treba zamijeniti bezuvjetna ljubav, naglasio je predsjedatelj euharistijskog slavlja, fra Tomislav Dukić. Opet je oduševljeno pjevao zbor mladih pod ravnanjem s. Magdalene i mladog orguljaša Filipa Barnjaka. Krizmanici su čitali misna čitanja i druge dijelove njima prilagođene liturgije. Vidjevši sve što se događa možemo samo kliknuti na "SVIĐA MI SE".

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1946
Ovaj mjesecOvaj mjesec4291
UkupnoUkupno7619169

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 138