Zagreb: Proslava Majke Božje Lurdske

Svetkovina Majke Božje Lurdske svečano je proslavljena u istoimenoj crkvi u Zagrebu u utorak, 11. veljače 2014. Za svetkovinu su se župljani i brojni vjernici pripremali devetnicom (2. – 10. veljače), koju su predvodili: don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu, dr. don Ivan Bodrožić, prof. na KBF-u u Zagrebu te dr. fra Luka Tomašević, prof. na KBF-u u Splitu. Svaku večer pjevanje je predvodio jedan od  zborova župe i svetišta (Dječji zbor, Zbor fra Ante Antića, Zbor Frame i Mješoviti veliki zbor). Devetnica je u životima vjernika, koji su svaku večer ispunjali crkvu do posljednjeg mjesta, stvarala pravu duhovnu pripravu za proslavu Zaštitnice župe i svetišta.


Na samu svetkovinu župe, 11. veljače, veliki broj vjernika cijeloga je dana ispunjao Svetište, koje je u duboko u srcu mnogim Zagrepčanima. Svete mise slavljene su cijelo prije podne. U poslije podnevnim satima sv. misa za bolesnike slavljena je u 16 sati (predvodio fra Luka Tomašević), poslije koje su teži bolesnici pristupali sakramentu bolesničkog pomazanja. Središnje misno slavlje u 19 sati predvodio je pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski. U koncelebraciji su bili svećenici iz samostana i svećenici Maksimirsko-trnjanskog dekanata. Otac biskup je s vjernim narodom podijelio radost i poruku Marijine svetkovine te potaknuo na vjerno nasljedovanje Marijine vjere, nade i ljubavi. Poručio je i da smo "osobito pozvani moliti za blagoslov naših obitelji i cijeloga našega naroda".

Na kraju sv. mise gvardijan fra Mate Matić zahvalio je predvoditelju misnog slavlja i svim koncelebrantima. Posebnu zahvalu izrekao je vjernicima koji su se okupili u velikom broju, kao i onima koji su uložili mnogo ljubavi u ovogodišnju pripravu za slavlje, svim dobročiniteljima župe i svetišta.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

28.-31. ožujka: Runovići: Korizmena duhovna obnova

**********

29. ožujka: 29. Biblijska olimpijada "Fra Bernard Dukić"

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas209
Ovaj mjesecOvaj mjesec52292
UkupnoUkupno6668416

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75 

Administrator

franodoljanin@gmail.com