Proložac: Koncert božićnih pjesama

Pred prepunom crkvom vjernika u Prološcu je petu godinu za redom u subotu, 28. prosinca 2013., u organizaciji župnog ureda Proložac i klape Sv. Mihovil iz istog mjesta održan koncert božićnih klapskih pjesama.


U toplom božićnom ozračju posjetitelji su imali priliku uživati u devedesetminutnom programu u kojeg su svojim briljantnim nastupom otvorili članovi Mješovitog i dječjeg župnog zbora pod ravnanjem njihove dugogodišnje voditeljice s. Filipe Smoljo. Milozvučne izvedbe pjesama: Tiha noć, Pivajmo braćo kršćani i Gloria bile su popraćene posebnom scenskom koreografijom dražešnih pahuljica i prelijepih anđela koje je sve uštimala s. Filipa. Posebno upadljiva bila je izvedba pjesme Zvona zvone s Marijanom Župićem Vukasom te svečanim nastupom solista iz Prološca, Tee Leko, Jadranke Radeljić, Anele Mikulić i Pere Češljara.

Nakon zboraša pred razdragano mnoštvo posjetitelja izašli su članovi mladog benda Sound Set te solisti Marijana Pezo i Marijan Župić Vukas. U bogatom programu na kojem je otpjevano ukupno 28 božićnih pjesama nastupili su još i članovi dječje klape Biokovski slavuji iz Zagvozda te klape Akuža iz Splita, Sv. Luka iz Otoka, Murtela iz Dugopolja, Košute iz Košuta te domaća klapa sv. Mihovil iz Prološca. Kraj glazbenog dijela bio je posebno svečan jer su svi izvođači, čak njih 150 zajedno sa mnogobrojnim pukom kojega je bilo i izvan same crkve otpjevali pjesme: U sve vrime godišta, Radujte se narodi i Narodi nam se.

Na kraju svečanosti  župnik fra Vinko Gudelj zahvalio je svim izvođačima uz poziv za druženje i okrijepu u župsku dvoranu, rekavši da ova večer u crkvi u Prološcu može se ponoviti i u zagrebačkoj katedrali. Gledatelji su poslije ove kulturne hvale vrijedne priredbe prokomentirali da je ova prelijepa večer u čast Isusova rođenja „Cibona u malom“.

Fotografije

Tatjana Meter

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas966
Ovaj mjesecOvaj mjesec70181
UkupnoUkupno7537014

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61