14. žive jaslice u Prološcu

Četrnaestu godinu za redom u svečanoj i tihoj božićnoj noći Proložac se pretvorio u Betlehem, a više od stotinu kostimiranih glumaca različitih uzrasta iz svih zaseoka ove drevne župe tu je večer otvorilo najsvečaniju stranicu Biblije.

Na početku programa svečanim riječima dobrodošlice sve je pozdravio prološki župnik i jedan od organizatora ove svečanosti fra Vinko Gudelj koji je ovu prigodu iskoristio kako bi nazočnima čestitao Božić.


Glumci, članovi mješovitog i dječjeg župnog zbora sv. Mihovila te klapa sv. Mihovila sabrani oko drvene štalice smještene u koritu presahnule rijeke Suvaje podno znamenitog mosta Šarampov uz gotovo tisuću posjetitelja iz svih mjesta Imotske krajine ovoj noći davali su posebno svečani osjećaj.

Uz instrumentalnu glazbu tihe noći iz tame riječnog kanjona dojahala je Sveta obitelj koju su ove godine predstavljali Dominik i Ivana Mršić dok je njihov šestomjesečni sin Leon bio maleni Isus.

Na ovao svečanom uprizorenju Živih jaslica koje je po mnogome ove godine bilo posebno bogato i scenski i glazbeno možemo zahvaliti organizatorima i glumcima: Milanu Maršiću Kubali, Ivici Matiću Đeli, Paški Rimcu, Darku Rimcu, s. Filipi Smoljo, Marijanu Grbavcu Miriću i glumcima koji su nam približili Betlehem.

Fotografije

Josip Šerić


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1326
Ovaj mjesecOvaj mjesec62078
UkupnoUkupno7051809

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67