Proslavljeno Silvestrovo u Labinu

U utorak, 31. prosinca 2013. godine, proslavu sv. Silvestra u Labinu predvodio je fra Petar Milanović trapo, gvardijan samostana u Splitu na Trsteniku i magistar bogoslova. „Slaveći sv. Silvestra na zadnji dan u godini do izražaja dolaze dvije riječi 'hvala' i 'oprosti', rekao je fra Petar i pozvao vjernike da za vrijeme euharistijskog slavlja zahvale Bogu i bližnjima na svim dobrima koja su primili kroz proteklu godinu i isto tako da zatraže oproštenje od Boga i bližnjih. „Bog je naš dobri Otac i mi smo, kao njegova djeca, pozvani živjeti dostojanstvo djece Božje“, završio je fra Petar uvodeći u slavlje.


Na početku propovijedi fra Petar je ukratko prikazao život i ulogu pape Silvestra koji je vodio Crkvu od progonstva u slobodu, od 'katakomba do slobode'. U vrijeme progonstva vjernici su imali različitih poteškoća i iskušenja, ali su ipak uspjeli sačuvati svoju vjeru pod vodstvom pape sv. Silvestra. Sloboda, koju su vjernici dobili Milanskim ediktom, osnažila je vjernike da svoju vjeru svjedoče riječju i životom. Sloboda je doprinijela da su se mogle graditi bazilike i javno štovati Boga. Na završetku propovijedi potakao je vjernike da poput prvih kršćana ustraju u vjernosti Bogu i Crkvi koju vodi papa bez obzira na poteškoće i različita 'progonstva'.

Za vrijeme euharistijskog slavlja pjevao je župski zbor pod vodstvom župnika fra Ante Vugdelije, a uz pratnju Sare Veraja. Zbog kiše nije održana procesija oko crkve i groblja. Na završetku euharistijskog slavlja bio je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Župnik fra Ante Vugdelija zahvalio je predvoditelju slavlja fra Petru Milanoviću Trapi, članovima KUD-a Primorski Dolac i Labišnica i uredniku provincijske stranice fra Frani Doljaninu. Posebne riječi zahvale uputio je sviračicama koje redovito sviraju u crkvi: Sara Veraja, Katarina Drežančić, Vedrana Drnasin i Iva Džolić. Zahvalivši i svima koji su doprinijeli u organizaciji proslave župnik fra Ante Vugdelija pozvao je sve sudionike na prigodni program koji su pripremili kulturno umjetnička društva 'Primorski Dolac' i 'Labišnica', a zatim u prostorije stare škole na zajednički domjenak. Podsjetio je župljane da obavijesti mogu pročitati u listu „Labišnica“. Slavlje u crkvi završilo je pjesmom „Narodi nam se“:

'Daj nam Bog zdravlje, k tomu veselje

Na tom mladom ljetu svega obilja,

Na tom mladom ljetu veselimo se,

Mladoga Kralja mi molimo.'

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas682
Ovaj mjesecOvaj mjesec52411
UkupnoUkupno7519244

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44