Provincijalova božićna čestitka

Draga braćo!

Proslava blagdana Rođenja Gospodnjega je pred vratima. Za braću u pastoralu božićni dani u pravilu znače puno posla i obveza. Dijeljenje sakramenata pomirenja i bolesničkog pomazanja, uz nastojanje da se svakome bude blizu i od pomoći, da ga se čuje, razumije i ohrabri, zna itekako izmoriti čovjeka. K tome, briga oko uređenja i ukrašavanja crkvenih prostora, sa svim drugim pastoralnim detaljima, lako može pretvoriti blagdan radosti i mira u njegovu suprotnost. Ipak, ljubav prema Bogu, koji nas pohodi u svome Sinu Isusu Kristu, daje čovjeku snagu i motiv da sve izdrži, da se u dubini svoje duše raduje, makar mu tijelo bilo i izmoreno.

Bog je postao čovjekom kako bismo svi mi lakše pronašli put do ostvarenja ovozemaljske sreće ali i konačnog životnog cilja - vječnog spasenja. U harmoniji odnosa Svete obitelji nudi nam se, kao kršćanskim vjernicima, neiscrpan model djelovanja i življenja, koji nas prati od djetinjstva do konca života. Zbog te velike i nezaslužene milosti i ujedno pomoći Božje na putu života, mi se  trajno radujemo a na poseban način o blagdanu i proslavi Isusova rođenja.

Stoga, svima Vama, draga braćo, koji ste još u odgojnim zavodima, Vašim cijenjenim odgojiteljima,  Vama, koji djelujete u neposrednom pastoralu, u Domovini i inozemstvu, Vama, koji skupljate snagu za nastavak školskih i fakultetskim obveza i predavanja, a na poseban način Vama, draga braćo, koji nosite križ bolesti, teret osamljenosti i bespomoćnosti, želim , po proslavi Božića i velikih blagdana koji slijede, obilje Božje milosti da Vas prati u Vašem životu i radu, kao i u postojanoj molitvi.

Sretan i blagoslovljen Božić Vama i svima onima koji su oko Vas!

Sretna i blagoslovljena Vam bila i nova 2014. godina!

uz bratski pozdrav

fra Joško Kodžoman, provincijal


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2166
Ovaj mjesecOvaj mjesec25309
UkupnoUkupno6439926

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62 

Administrator

franodoljanin@gmail.com