Berlin: Duhovna obnova – Antićevi dani

Od 20. do 22. prosinca 2013. god. u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Berlinu održana je duhovna obnova pod naslovom Antićevi dani, a vodio ju je vicepostulator dr. fra Josip Šimić.

Prvi dan trodnevnice, dakle, u petak 20. prosinca, slavljena je večernja sveta misa, koju je predvodio fra Josip, te je u svojoj propovijedi okupljenim vjernicima predstavio lik i djelo o. fra Ante Antića.


Drugi dan duhovne obnove, u subotu 21. prosinca, fra Josip je u 18.00 sati u prostorijama misije održao tribinu/predavanje o aktualnosti Antićeva života za nas današnje kršćane te je okupljenima ukratko pojasnio na koji se način u Crkvi proglašavaju blaženici i sveci.

U nedjelju, 22. prosinca, tj. treći dan, a ujedno i posljednji dan duhovne obnove, voditelj duhovne obnove fra Josip predvodio je sve tri nedjelje svete mise u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Berlinu, dakle, na Spandau u 10.00 sati, na Weddingu u 11.30 sati te na Kreuzbergu u 13.00 sati.

FotografijeZbor mladih pjevao na klanjanju za mlade – Nightfever

Dana 21. prosinca (subota) s početkom u 21.00 sat, mladi iz Hrvatske katoličke misije, predvođeni Suzanom Smolković i Anicom Krstanović, animirali su, čitali meditative tekstove i pjevali na klanjanju za mlade – Nightfever u crkvi sv. Bonifacija. Otpjevali nekoliko duhovnih pjesama na hrvatskom jeziku te su na taj način doprinijeli da se svi prisutni lakše otvore Bogu i njegovim poticajima u ovom vremenu došašća ili neposredne pripreme za Božić. Uz Zbor mladih, na klanjanju su prisustvovali i mladi koji se spremaju na Susret hrvatske katoličke mladeži 2014. god. u Dubrovnik, a ovo klanjanje im je u redovitom programu priprema. Uz mlade, na klanjanju je bilo prisutno i nekoliko njihovih roditelja.

Ideja za Nightfever potječe iz 2005. god. sa Svjetskog skupa mladih u Kölnu, kada je dvoje mladih iz Bonna po prvi put došlo na ideju i organiziralo  noćno klanjanje. Od toga trenutka ova se inicijativa proširila po cijelom svijetu te se mladi rado skupljaju u crkvama i klanjaju se Gospodinu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Klanjanje se organizira petkom ili subotom navečer te se nudi kao alternativa mladima, koji umjesto da izađu u disco klubove ili kafiće, okupljaju se u crkvama i kroz pjesmu slave Gospodina. Crkva je u takvim prigodama osvijetljena uglavnom svijećama, te mladi imaju prigodu zapisati svoju molitvu ili razgovarati sa svećenikom.Ovaj način klanjanja i molitve u Berlinu se redovito održava u crkvi sv. Bonifacija.

Fotografije

fra Ivan Macut

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas228
Ovaj mjesecOvaj mjesec69443
UkupnoUkupno7536276

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47