Drniš: Karitativna akcija OFS-a i FRAME

U subotu i nedjelju, 14. i 15. prosinca, već treću godinu za redom, Frama Drniš i FSR organizirali su prikupljanje namirnica za socijalno ugrožene obitelji grada Drniša.

U trgovačkim centrima Konzum i Tommy prikupljale su se iste namirnice. Članovi Franjevačke mladeži neumorno su prikupljali živežne, osnovne namirnice, prilikom razgovora s ljubaznim prolaznicima koji su bili zaista velikodušni i tako se iskazali u svojoj dobroti i želji za pomoć sa svojim nesebičnim darivanjem, kupnjom potrebne hrane i osnovnih životnih sredstava za nemoćnije obitelji drniškoga kraja.


Prilikom sortiranja prikupljenih namirnica, dobiven je iznos mnoštva potrebnih sredstava, koja će se raspodijeliti svim siromašnijim obiteljima. Upravo broj takvih sredstava govori o mentalitetu i naravi drniškog kraja , odnosno puka koji tu prebiva – osjećaj za drugog i spremnost na pomoć.

Sami inicijatori ove akcije, na čelu s fra Marijem Radmanom, ponosni su na broj prikupljenih namirnica i ispunjeni jer znaju da će i ovaj Božić nekome biti sretniji upravo radi doprinosa kojeg će mnoge obitelji zadobiti.

Nadamo se da takvi, materijalni pokloni neće ostati samo na tome, već da im Bog i Duh Sveti, podari mnogo više, posebice onoga što je čovjeku najpotrebnije i najvrijednije – duhovno zadovoljstvo i mir.

Fotografije

Zvonimira Lojić, Drniš


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1060
Ovaj mjesecOvaj mjesec26421
UkupnoUkupno6441038

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 90 

Administrator

franodoljanin@gmail.com