Božićna proslava HKŽ München

Od ranog djetinjstva pa do starosne dobi čovjek živi od susreta s drugima. Drugi nam pomaže, obogaćuje nas i nadahnjuje. Jedan od takvih susreta dogodio se u dvorani Salesianum u subotu 14. prosinca na kojem smo svi zajedno na hrvatski način uz molitvu, pjesmu i ples zajedno pošli ususret velikom kršćanskom blagdanu Božiću.

Đakon Mate Kutleša, voditelj programa božićne proslave, pozdravio je sve nazočne i pozvao prve izvođače. Prvi su na pozornici zapjevali „Hrvatski slavuji“, dječji zbor naše Župe, uz pratnju orkestra i zbora mladih pod ravnanjem s. Nikoline Bilić. Pjesmama su sve pozvali da uzdignu Isusa i blagoslivljaju ga svom dušom. Maranatha bio je samo adventski uvod u Zvončiće koji su zazvonili i navijestili nam radost Kristova rođenja.

Prisutnima se obratio i gosp. Ante Moro, potpredsjednik Župnog vijeća osvrnuvši se kratko na proteklu godinu zahvalivši svima a posebno župniku fra Borisu Čariću, svećenicima i časnim sestrama koji organiziraju ovakve susrete i neumorno rade za svoj narod.

Župnik, fra Boris, prigodnim je riječima izrazio dobrodošlicu svim okupljenima, zahvalio sponzorima i svima koji su na bilo koji način pridonijeli  i obogatili ovu proslavu počevši od svih izvođača i njihovih voditelja pa do onih koji su volontirali tijekom cijele proslave.

Zatim su uslijedile folklorne skupine. Ples su otvorili naši najmanji folkloraši „Bijeli golubovi“ (djeca od 3. do 6. god.) pod vodstvom Marie i Biljane Šibenik sa svojim početnim koracima „Jedan, dva i tri i četiri“.  Nakon njih, plesovima i igricama, odveli su nas u Međimurje nešto stariji pod istim imenom „Bijeli golubovi“ (djeca od 2. do 6. razreda) sa svojim voditeljicama  Nedom Jakić i Tanjom Ojvan. Mladi folkloraši naše Župe, folklorna skupina „Fra Andrija Kačić Miošić“, uz vodstvo Josipe Ljubičić, Ivane Pušić i Floriana Grubišina,  zapjevali su i zaplesali nekoliko tradicionalnih hrvatskih pjesama. U Hrvatsku Posavinu odveo nas je „Folklor B“ a revijalnom izvedbom sedam kola zaključio je nastup folklornih skupina „Narodni vez“, oba folklora pod vodstvom Slavice Tavre.

Svima okupljenima uputio je nekoliko riječi gosp. Dinko Grgić, predsjednik Župnog vijeća pozvavši sve koji žele da se kandidiraju za izbor novog Župnog vijeća koje će biti u veljači iduće godine.
Ugodno iznenađenje priredili su predstavnici Frame i pozvali na pozornicu svoje voditelje, fra Filipa Mimicu i fra Antu Ivana Rozića, poklonivši im veliku sliku sastavljenu od mnogih fotografija sa zajedničkog izleta u Augsburgu.

U Dalmaciju su nas odveli „baba Mara i did Jere“ uz bukaru vina a naša klapa Croatia  otpjevala nam je nekoliko narodnih i duhovnih pjesama.

Band „Novi ritam“ zabavljao je sve okupljene do kasno u noć dok su se mnoga djeca uspela na pozornicu i spontano počela plesati. Njima su se pridružili i stariji a druženje se nastavilo uz ples, ugodne razgovore, toplu hranu i piće.

Iako nisu bili na pozornici članovi župnog odbora za proslave zajedno s volonterima naše župe neumorno su radili prije, tijekom i nakon proslave te uvelike doprinijeli ljepoti ovog slavlja.

Galerija slika

s. Kristijana Erak


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1726
Ovaj mjesecOvaj mjesec44166
UkupnoUkupno7510999

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 95