Kelkheim: Nikolinjsko-božićna proslava

Ovogišnja nikolinjsko-božićna proslava u Hrvatskoj katoličkoj župi Main-Taunus/Hochtaunus održana je u subotu 14. prosinca 2013. u Gradskoj dvorani u Kelkheimu. Sve je na početku pozdravio župnik fra Marinko Vukman, koji je podsjetio kako ta župa tijekom godine slavi više slavlja, ali je, kako je istaknuo, to slavlje na poseban način lijepo i kojem se raduju djeca, kojih je u dvorani bio veliki broj zajedno s roditeljima i djedama i bakama. Govoreći o sv. Nikoli, fra Marinko je dodao kako je on brojnima činio dobro te ga mnogi vole, a posebno djeca koju rado dariva, a tako će biti i te večeri.


Pozdravnu riječ uputio je i generalni konzul Generalnog konzulata R. Hrvatske iz Frankfurta Josip Špoljarić koji je u proslavi sudjelovao zajedno sa suprugom. U proslavi je sudjelovao i fra Tomislav Dukić, koji pomaže u pastoralu u toj župi.

U bogatom i uspješno pripremljenom programu izveden je scenski recital „Svjetlo se ne smije ugasiti“, kojeg su izvela djeca Hrvatske nastave. Potom je zbor djece od 3. do 9. razreda izveo nekoliko pjesama, a potom i zbor predškolaca i djece 1. i 2. razreda. Oba zbora vodi s. Magdalena Višić. Izvedena je i recitacija „Doček sv. Nikole“. Nastupila je i mala i srednja župna folklorna skupina pod vodstvom Klare Banovčić. Izveli su pjesme i plesove Slavonije i Srijema. Nastupila je i velika folklorna skupina koja je izvela pjesme Baranje i Slavonije, a vodi ih Renata Dadić. Prije dolaska sv. Nikole uslijedila je recitacija kojom su ga djeca pozvala neka dođe na pozornicu. Kad se pojavio sv. Nikola, djeca i okupljeni u dvorani uputili su mu veliki pljesak, a on je potom održao dirljiv govor, u kojem je sve potaknuo na ljubav prema Bogu i bližnjemu. Djeca su mu i ove godine obećala da će ispunjavati svoje obveze i biti dobri. Sv. Nikola je potom djeci dao prigodni dar.

I ove godine u toj župi je organizirana Framina akcija. Članovi Frame pripremili su božićne kolače koje su prodavali na ulazu u dvoranu, a sav prihod dobiven na taj način uputit će splitskoj udruzi „Anđeli“, koja brine o djeci s posebnim potrebama.

Organiziran je i bogata tombola, a čisti prohod od proslave u iznosu 4000 eura bit će upućen za misije školskim sestrama franjevkama Provincije Presvetog Srca Isusova iz Splita, koje više od četrdeset godina djeluju Kongu u Africi. Valja podsjetiti kako vjernici te župe sudjeluju i u pomoći misijama u Kongu, gdje djeluje hrvatski misionar fra Ilija Barišić, s više od sto pedeset kumstava te na taj način pomažu siromašnoj djeci u školovanju u toj afričkoj zemlji. Program slavlja vodila je koordinatorica Hrvatske nastave Hessenu i Saarlandu Smiljana Veselić-Vučina. U zabavnom programu nastupio je „Slash-Band“.

Fotografije

Adolf Polegubić


 

Pretraži sadržaj

Najave

7. prosinca: Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa u Sinju

**********

5.-8. prosinca: Zagreb MBL - Duhovna obnova uoči obljetnice župe

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1244
Ovaj mjesecOvaj mjesec22200
UkupnoUkupno6436817

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56 

Administrator

franodoljanin@gmail.com