Zbor mladih pjevao apostolskom nunciju Eteroviću

Novi apostolski nuncij u Berlinu, nadbiskup Nikola Eterović, svoju je službu u Njemačkoj započeo u srijedu, 20. studenoga 2013. Na predstavljanju apostolskog nuncija mons. Nikole Eterovića, svim stranim diplomatima i zastupnicima stranih misija na misi koja je slavljena na blagdan Bezgrešnog začeća BDM u ponedjeljak, 9. prosinca 2013., u Berlinu pjevao je Zbor mladih iz HKM Berlin.

Naime, kardinal Woelki je izrazio želju na susretu studenata teologije, na kojem je sudjelovala zborašica Ana Draganović, da Zbor mladih iz HKM Berlin otpjeva pjesmu dobrodošlice novom apostolskom nunciju. Svi članovi Zbora su to velikodušno prihvatili i otpjevali pjesmu „Gospodine, ti si Pastir moj“ (psalam 23). Kardinal Woelki je zamolio voditelja misije fra Petra Čirku da Zbor, za vrijeme pjevanja, bude u prezbiteriju.

Nakon tog velikog oduševljenja uslijedilo je još jedno lijepo iznenađenje. Naime, kardinal  Woelki je na završetku slavlja pozvao članove Zbora i njihove obitelji na prijam u Bernhard Lichtenberg Haus. Na prijemu su članovi Zbora apostolskom nunciju mons. Nikoli Eteroviću predali prigodne darove - zborsku majicu i pismo dobrodošlice. Taj dar su predali u ime fra Petra i svećenika, svih članova Zbora i njihovih obitelji rekavši tom prigodom „mons. Nikola Eteroviću, na veliko oduševljenje članova Zbora mladih, kao i svih drugih vjernika naše Misije, bili smo neizmjerno ponosni kada smo u listopadu ove godine saznali da će naš Hrvat biti novi apostolski nuncij u Berlinu. Dobro nam došli u Berlin u ime naših svećenika, naših obitelji i cijele naše zajednice! Od srca Vam želimo svako dobro!"

Zbor mladih HKM Berlin

Sonja Breljak - Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas333
Ovaj mjesecOvaj mjesec50515
UkupnoUkupno7040246

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 107