Svetkovina Bezgrešne u Makarskoj

U Franjevačkoj crkvi u Makarskoj u ponedjeljak, 9. prosinca 2013., središnje euharistijsko slavlje na svetkovinu Bezgrešnog začeća predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman. U koncelebraciji su bili gvardijan Ante Čovo, definitor i župnik Tučepa fra Nedjeljko Šabić te još nekoliko svećenika.

Uvodeći u slavlje o. Provincijal je pozdravio braću svećenike-franjevce i vjernike pozvavši okupljene da zahvale blaženoj Djevici Mariji na milostima koje primaju po njezinu zagovoru i da je zamole da ih prati na njihovu životom putu. U propovijedi je istakao ulogu Marije preko koje Bog pokušava čovjeka izvesti na pravi put jer je čovjek okružen raznoraznim utjecajima. Pozvao je sve da slijede primjer majke Marije, makar nekada bilo teško, živeći život prave djece Božje.

Na kraju misnog slavlja makarski gvardijan fra Ante Čovo zahvalio je o. Provincijalu i svim franjevcima koji su kroz devetnicu predslavili svetu misu i bili na raspolaganju za sakrament pomirenja.

Za vrijeme devetnice, od 30. do 8. prosinca, svaku večer je bila meditirana krunica, molitve Bezgrešnoj i sveta misa na temu “Blaženi koji vjeruju u život po Evanđelju”. Ta tema je uključivala slijedeće teme: dan zaručnika, dan supružnika, dan očeva i majki, dan djedova i baka, dan djece, dan svećenika i posvećenih osoba, dan bolesnika, dan obitelji, dan poziva.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

2.-13. lipnja: Šubićevac - Proslava sv. Ante

***********

10.-13. lipnja: Proslava sv. Ante u Turjacima

**********

10.-13. lipnja: Ugljane - Proslava sv. Ante

***********

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2130
Ovaj mjesecOvaj mjesec43678
UkupnoUkupno6880460

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 98 

Administrator

franodoljanin@gmail.com