Svetkovina Bezgrešne u Makarskoj

U Franjevačkoj crkvi u Makarskoj u ponedjeljak, 9. prosinca 2013., središnje euharistijsko slavlje na svetkovinu Bezgrešnog začeća predvodio je provincijal fra Joško Kodžoman. U koncelebraciji su bili gvardijan Ante Čovo, definitor i župnik Tučepa fra Nedjeljko Šabić te još nekoliko svećenika.

Uvodeći u slavlje o. Provincijal je pozdravio braću svećenike-franjevce i vjernike pozvavši okupljene da zahvale blaženoj Djevici Mariji na milostima koje primaju po njezinu zagovoru i da je zamole da ih prati na njihovu životom putu. U propovijedi je istakao ulogu Marije preko koje Bog pokušava čovjeka izvesti na pravi put jer je čovjek okružen raznoraznim utjecajima. Pozvao je sve da slijede primjer majke Marije, makar nekada bilo teško, živeći život prave djece Božje.

Na kraju misnog slavlja makarski gvardijan fra Ante Čovo zahvalio je o. Provincijalu i svim franjevcima koji su kroz devetnicu predslavili svetu misu i bili na raspolaganju za sakrament pomirenja.

Za vrijeme devetnice, od 30. do 8. prosinca, svaku večer je bila meditirana krunica, molitve Bezgrešnoj i sveta misa na temu “Blaženi koji vjeruju u život po Evanđelju”. Ta tema je uključivala slijedeće teme: dan zaručnika, dan supružnika, dan očeva i majki, dan djedova i baka, dan djece, dan svećenika i posvećenih osoba, dan bolesnika, dan obitelji, dan poziva.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas371
Ovaj mjesecOvaj mjesec50553
UkupnoUkupno7040284

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75