Kelkheim: Predstavljanje prvopričesnika

Svečanim ophodom ušli su ovogodišnji prvopričesnici u pratnji svojih roditelja u crkvu, na svetu  misu, na 1. nedjelju došašća, 1. prosinca 2013., u župi Main-Taunus/Hochtaunus. Svako dijete u rukama je nosilo adventski vijenac, na kojem je pred oltarom i okupljenom zajednicom jedan od roditelja upalio prvu adventsku svijeću, dok je dijete pred zajednicom izgovorilo svoje krsno ime.

Sjetili smo se tako krštenja i svjetla krsne svijeće. Ime koje je svećenik izgovorio na krštenju, sada pred zajednicom izgovaraju sami prvopričesnici pokazujući tako da polako  rastu u vjeri, da već sada i sami mogu nešto činiti za svoju vjeru i prihvaćati je svojim razumom i srcem. Roditelji su i danas zapalili njihovu svijeću i tako izrazili spremnost da će i dalje podržavati svjetlo vjere koje su njihova djeca primila na krštenju. Tako je povezana priprema za Prvu pričest i župska zajednica koja se priprema za Božić. Bilo je to slavlje svjetla kao predokus Božića, ali i prvopričesničkog susreta s neprolaznim Svjetlom i Suncem koje nema zalaza, sa Svjetlom svijeta.

Voditelj hrvatske zajednice, fra Marinko Vukman i pastoralna suradnica, s. Magdalena Višić, te roditelji trude se nove prvopričesnike uvesti  u liturgijski život zajednice primjeren njihovoj dobi, pa su djeca na ovoj euharistiji dobila priliku čitati i predvoditi pjevanje zajedno sa župnim dječjim zborom. U ime odsutnog župnika, fra Tomislav Dukić, predsjedatelj misnog slavlja, pozdravio je prvopričesnike i njihove roditelje, čestitao im na spremnosti da idu putem Svjetla, i zaželio im da dospiju do njegove punine. Svojim angažmanom bez riječi su odlučili: "Ja i moj dom: Mi ćemo služiti Gospodinu" (Jošua 24,15). Predsjedatelj misnog slavlja pozvao je i druge prisutne vjernike, da zauzeto služe Gospodinu i njegovu kraljevstvu, dok ponovo ne dođe, jer Gospodin sigurno dolazi. Dolazi da nas nagradi i da nam usklikne: "Dođite blagoslovljeni Oca mojega". Župa je djeci na kraju mise predstavljanja  dala mali poklon u znak sjećanja na ovu nedjelju u znak neizmjernog dara koji će primiti na Prvoj pričesti i reći im "Ovo činite meni na spomen!" Ne zaboravite djela Božjih, i što On za vas učini! Gledajući ovu djecu danas oko oltara i svijeće roditelja možemo biti sigurni: "Svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze".

Fotografije

F.T.D.


 

Pretraži sadržaj

Najave

21. listopada: Susret odgojnih zavoda Provincije

*********

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2161
Ovaj mjesecOvaj mjesec51522
UkupnoUkupno5422992

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67 

Administrator

franodoljanin@gmail.com