Kelkheim: Predstavljanje prvopričesnika

Svečanim ophodom ušli su ovogodišnji prvopričesnici u pratnji svojih roditelja u crkvu, na svetu  misu, na 1. nedjelju došašća, 1. prosinca 2013., u župi Main-Taunus/Hochtaunus. Svako dijete u rukama je nosilo adventski vijenac, na kojem je pred oltarom i okupljenom zajednicom jedan od roditelja upalio prvu adventsku svijeću, dok je dijete pred zajednicom izgovorilo svoje krsno ime.

Sjetili smo se tako krštenja i svjetla krsne svijeće. Ime koje je svećenik izgovorio na krštenju, sada pred zajednicom izgovaraju sami prvopričesnici pokazujući tako da polako  rastu u vjeri, da već sada i sami mogu nešto činiti za svoju vjeru i prihvaćati je svojim razumom i srcem. Roditelji su i danas zapalili njihovu svijeću i tako izrazili spremnost da će i dalje podržavati svjetlo vjere koje su njihova djeca primila na krštenju. Tako je povezana priprema za Prvu pričest i župska zajednica koja se priprema za Božić. Bilo je to slavlje svjetla kao predokus Božića, ali i prvopričesničkog susreta s neprolaznim Svjetlom i Suncem koje nema zalaza, sa Svjetlom svijeta.

Voditelj hrvatske zajednice, fra Marinko Vukman i pastoralna suradnica, s. Magdalena Višić, te roditelji trude se nove prvopričesnike uvesti  u liturgijski život zajednice primjeren njihovoj dobi, pa su djeca na ovoj euharistiji dobila priliku čitati i predvoditi pjevanje zajedno sa župnim dječjim zborom. U ime odsutnog župnika, fra Tomislav Dukić, predsjedatelj misnog slavlja, pozdravio je prvopričesnike i njihove roditelje, čestitao im na spremnosti da idu putem Svjetla, i zaželio im da dospiju do njegove punine. Svojim angažmanom bez riječi su odlučili: "Ja i moj dom: Mi ćemo služiti Gospodinu" (Jošua 24,15). Predsjedatelj misnog slavlja pozvao je i druge prisutne vjernike, da zauzeto služe Gospodinu i njegovu kraljevstvu, dok ponovo ne dođe, jer Gospodin sigurno dolazi. Dolazi da nas nagradi i da nam usklikne: "Dođite blagoslovljeni Oca mojega". Župa je djeci na kraju mise predstavljanja  dala mali poklon u znak sjećanja na ovu nedjelju u znak neizmjernog dara koji će primiti na Prvoj pričesti i reći im "Ovo činite meni na spomen!" Ne zaboravite djela Božjih, i što On za vas učini! Gledajući ovu djecu danas oko oltara i svijeće roditelja možemo biti sigurni: "Svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze".

Fotografije

F.T.D.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas690
Ovaj mjesecOvaj mjesec52419
UkupnoUkupno7519252

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47