Duhovna obnova u HKM Berlin

Povodom početka došašća te daljnje priprave za blagdan Božića, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin održana je duhovna obnova od petka 29. studenoga do nedjelje 1. prosinca. Voditelj duhovne obnove bio je fra Ivan Režić, student duhovnosti u Rimu te gosp. Luka Balvan, kantautor duhovnih glazbi.


Prvi dan, u petak, duhovna je obnova započela svetom misom. Na početku mise župnik fra Petar Čirko pozdravio je voditelja duhovne obnove fra Ivana Režića te Luku Balvana. U koncelebraciji je bio dušobrižnik fra Ivan Macut, dok je fra Radoslav Tolić sva tri dana ispovijedao. Fra Ivan je u prigodnoj propovijedi istaknuo, između ostaloga, kako je potrebno biti svjedok Isusa Krista u svom svakodnevnom životu. Nakon svete mise, započeo je večernji dio programa u kojem je tema bila duhovna glazba. Luka Balvan govorio je o svom životnom putu, o duhovnoj glazbi te je zapjevao nekoliko duhovnih pjesama.

Drugi dan duhovne obnove, u subotu, zapčeo je u 17.00 sati i to predavanjem ili tribinom s naslovom: Izazovi suvremenog svijeta i život u vjeri. U svom predavanju fra Ivan je govorio o današnjem svijetu te o zamkama koje pred nas stavlja. Nakon predavanja uslijedila je rasprava te su prisutni imali dosta zanimljivih pitanja. U 19.00 sati slavljena je svečana sveta misa s prigodnom propovijedi u kojoj je fra Ivan istaknuo sv. Andriju kao uzor za naš kršćanski život. Nakon večernje svete mise, uslijedio je večernji dio programa, tj. meditativno-glazbeni program pod naslovom Adventu ususret. Fra Ivan je čitao meditativne tekstove, dok je Luka Balvan program pratio pjesmama te je zajedno s prisutnima pjevao adventske pjesme. Na koncu bio je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Treći dan, u nedjelju, bio je ujedno i završetak duhovne obnove. Slavljene su svečane nedjeljne svete mise u crkvi sv. Sebastijana s početkom u 11.30 sati, te u 13.30 u crkvi sv. Bonifacija.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas667
Ovaj mjesecOvaj mjesec52396
UkupnoUkupno7519229

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46