Duhovna obnova u HKM Berlin

Povodom početka došašća te daljnje priprave za blagdan Božića, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin održana je duhovna obnova od petka 29. studenoga do nedjelje 1. prosinca. Voditelj duhovne obnove bio je fra Ivan Režić, student duhovnosti u Rimu te gosp. Luka Balvan, kantautor duhovnih glazbi.


Prvi dan, u petak, duhovna je obnova započela svetom misom. Na početku mise župnik fra Petar Čirko pozdravio je voditelja duhovne obnove fra Ivana Režića te Luku Balvana. U koncelebraciji je bio dušobrižnik fra Ivan Macut, dok je fra Radoslav Tolić sva tri dana ispovijedao. Fra Ivan je u prigodnoj propovijedi istaknuo, između ostaloga, kako je potrebno biti svjedok Isusa Krista u svom svakodnevnom životu. Nakon svete mise, započeo je večernji dio programa u kojem je tema bila duhovna glazba. Luka Balvan govorio je o svom životnom putu, o duhovnoj glazbi te je zapjevao nekoliko duhovnih pjesama.

Drugi dan duhovne obnove, u subotu, zapčeo je u 17.00 sati i to predavanjem ili tribinom s naslovom: Izazovi suvremenog svijeta i život u vjeri. U svom predavanju fra Ivan je govorio o današnjem svijetu te o zamkama koje pred nas stavlja. Nakon predavanja uslijedila je rasprava te su prisutni imali dosta zanimljivih pitanja. U 19.00 sati slavljena je svečana sveta misa s prigodnom propovijedi u kojoj je fra Ivan istaknuo sv. Andriju kao uzor za naš kršćanski život. Nakon večernje svete mise, uslijedio je večernji dio programa, tj. meditativno-glazbeni program pod naslovom Adventu ususret. Fra Ivan je čitao meditativne tekstove, dok je Luka Balvan program pratio pjesmama te je zajedno s prisutnima pjevao adventske pjesme. Na koncu bio je blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Treći dan, u nedjelju, bio je ujedno i završetak duhovne obnove. Slavljene su svečane nedjeljne svete mise u crkvi sv. Sebastijana s početkom u 11.30 sati, te u 13.30 u crkvi sv. Bonifacija.

Fotografije 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1657
Ovaj mjesecOvaj mjesec24800
UkupnoUkupno6439417

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75 

Administrator

franodoljanin@gmail.com