Split-Trstenik: Svečani zavjeti fra Duje Botterija

U subotu, 30. studenog 2013., u crkvi Presvetog Otkupitelja u Splitu na Trsteniku za vrijeme euharistijskog slavlja u 10.30 sati naš brat fra Duje Botteri, porijeklom iz župe Gospe od Zdravlja (Split), položio je svečane zavjete u ruke provincijala fra Joška Kodžomana. U koncelebraciji su bili fra Petar Milanović Trapo, gvardijan samostana o. fra Ante Antića i magistar bogoslova, fra Domagoj Volarević, domagistar bogoslova te još 20 svećenika. Na slavlju su sudjelovali fra Dujini roditelji, rodbina i prijatelji. Na misi je pjevao Zbor franjevačkih bogoslova pod ravnanjem fra Frane Bosnića.


O. Provincijal u propovijedi je zahvalio fra Duji što je među mnogim redovničkim zajednicama izabrao upravo Provinciju Presvetog Otkupitelja. Zahvalio je njegovim roditeljima i rodbini jer su svojom podrškom i molitvom doprinjeli da fra Duje dođe do ovog čina svečanog zavjetovanja. Pozvao ga je da svojim redovničkim životom i radom poveća ugled naše Zajednice. O. Provincijal je pohvalio fra Dujinu jednostavnost, poniznost, ustrajnost, želju za pomaganjem onima koji su u nevolji i trebaju konkretnu pomoć. Poručio mu je da nastavi živjeti svoj franjevački poziv vjerno i dosljedno i ostvari zavidnu duhovnu zrelost, naglasivši kako fra Duju rese raspoloživost i jednostavnost koju čovjek rijetko susreće. Na kraju je preporučio fra Duju u naše molitve kako bi ga Bog podržao na njegovom životnom, redovničkom putu u želji da se ovakvi lijepi i svečani prizori događaju još češće.

Pred kraj slavlja fra Petar Milanović Trapo, gvardijan i magistar bogoslova, čestitao je fra Duji, njegovim roditeljima i rodbini. Zahvalio je o. Provincijalu koji je predslavio svečano misno slavlje i predvodio obred zavjetovanja - te svim fratrima, svećenicima, bogoslovima i vjernicima koji su sudjelovali na ovom slavlju. Sve prisutne pozvao je na druženje i zakusku u samostansku dvoranu fra Karla Balića.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas679
Ovaj mjesecOvaj mjesec52408
UkupnoUkupno7519241

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47