Runović: Slavlje OFS-a

Mjesno bratstvo OFS-a u Runoviću kao svoj dan slavi blagdan Svih svetih franjevačkih redova. Po običaju članovi OFS-a imotskoga samostanskog okružja okupili su se na slavlju u Runoviću dan prije tog blagdana, u četvrtak 28. studenog. U slavlju su uz domaćine sudjelovali članovi mjesnih bratstava iz Imotskog, Podbablja, Prološca, Vinjana i Zmijavaca u pratnji svojih duhovnih asistenata.


Euharistijsko slavlje s Večernjom počelo je u 18 sati u crkvi Gospe od Karmela, a predvodio ga je fra Zoran Kutleša, duhovni asistent imotskog bratstva OFS-a. U koncelebraciji su bili mjesni župnik fra Mladen Prolić te duhovni asistenti ostalih bratstava: fra Nedjeljko Čarapić (Podbablje), fra Vinko Gudelj (Proložac), fra Jakov Udovičić (Vinjani) i fra Frano Laco (Zmijavci).

U prigodnoj propovijedi fra Zoran je istaknuo ljepotu življenja u franjevačkoj obitelji. U svijetu koji je često obilježen podjelama, nemirima, mržnjom i zavišću članovi franjevačke obitelji pozvani su živjeti i svjedočiti zajedništvo, prihvaćanje, mir i ljubav.

Tijekom misnog slavlja šest sestara iz mjesnog bratstva Runović dalo je svoje trajne zavjete pred područnim ministrom Darijom Tolićem. Nakon mise druženje se nastavilo domjenkom u župnoj kući. Na kraju valja spomenuti da članovi OFS-a imotskoga samostanskog okružja na svakom slavlju mjesnih bratstava skupljaju milostinju koja ide za siromašne u župi u kojoj se održava slavlje.

Fotografije 

Pretraži sadržaj

Najave

7. prosinca: Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa u Sinju

**********

5.-8. prosinca: Zagreb MBL - Duhovna obnova uoči obljetnice župe

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1126
Ovaj mjesecOvaj mjesec22082
UkupnoUkupno6436699

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 68 

Administrator

franodoljanin@gmail.com