Vukšić: Proslava sv. Kate

Svečanom euharistijskim slavljem 25. studenog 2013. uz sudjelovanje vjernika iz Vukšića, Bulića, Provića i Lišana Ostrovičkih proslavljen je blagdan sv. Kate, zaštitnice Vukšića.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik fra Damir Čikara-Ćiro u koncelebraciji je bio gvardijan Gospe od Zdrvalja u Splitu fra Jakov Begonja. Prije početka sv mise fra Damir Čikara-Ćiro blagoslovio je veliki oltarni križ kojeg je poklonio mještanin Marko Nakić-Žućo. Fra Damir je na početku propovijedi usporedio sv. Katu i sv. Juru i istaknuo njihovu vjeru. Potom je ukratko prikazao prilike u kojima je sv. Kata živjela i njezin mučenički završetak života. Na kraju propovijedi je pozvao vjernike da slijede njezin primjer čvrste vjere u našeg spasitelja Isusa Krista i budu dostojni njegova imena kao kršćani.

Za vrijeme slavlja mješoviti župni zbor pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš pjevao je liturgijske skladbe na prepoznatljivim starodrevnim pučkim napjevima Vukšića.

Na završetku slavlja u crkvi župnik fra Damir Ćiro Čikara svima koji su sudjelovali u proslavi nebeske zaštitnice Vukšića sv. Kate. Nakon svete mise, prema običaju, vjernici su na groblju molili i zapali svijeće za svoje pokojne. Gosti i uzvanici su zatim otišli na svečani blagdanski ručak kod svojih prijatelja i rodbine.

Fotografije

Tekst i foto: Marko Mane Ledenko


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas839
Ovaj mjesecOvaj mjesec48481
UkupnoUkupno6963815

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 76 

Administrator

franodoljanin@gmail.com