Wuppertal: Duhovna obnova

U povodu završetka godine vjere, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Wuppertal održana je duhovna obnova od petka 22. do nedjelje 24. studenoga 2014. godine. Voditelj duhovne obnove na temu "Vjera ljubavlju djelotvorna" bio je p. Mijo Nikić, isusovac iz Zagreba i profesor na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.


Tijekom tri dana duhovne obnove vjernici su imali prigodu slušati predavanja na temu vjere. Prvu večer predavanje je bilo na naslov Vjera - ljubavlju djelotvorna. Vjera nam je pomoć u nemoći. Gospodin darom vjere nam daje snagu za mnoge teške situacije. Molitva i sakramentalni život vjeri daju jasni identitet i jasnoću u mnogim poteškoćama. Prvi dan je završio svetom misom u crkvi sv. Ivana Krstitelja i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Drugi dan, u subotu, voditelj duhovne obnove susreo se s roditeljima i predstavio temu: Božja psihopedagodija. Vjera u obitelji povezuje supružnike koji kao dobri roditelji odgajaju svoju djecu. Roditelji su rado sudjelovali u predavanju postavljajući potom pitanja iz obiteljskih situacija.

U poslijepodnevnim satima novi susret je bio rezerviran za mlade gdje se na temu "Kako pronaći put do prave sreće". Nastavak predavanja, za sve skupine bio je pod temom "Upoznaj, zavoli i promjeni sebe". Svi sudionici su imali prigodu dobiti preporuke za zdrav i miran život oplemenjen vjerom, kako nadvladati strah, tjeskobu, stres i psihotraumu. Drugi dan završio je misnim slavljem u crkvi sv. Ivana Krstitelja i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i molitvom za zdravlje.

Treći dan duhovne obnove završio je svetim misama u crkvama u Velbertu, Wuppertalu i Remscheidu gdje se vjernici Hrvatskih katoličkih zajednica redovito okupljaju na nedjeljno misno bogoslužje. Molitvom za misiju i ispovijesti vjere Hrvata katolika zaključena je duhovna obnova i godina vjere u HKM Wuppertal.

Fotografije

Fra Josip Repeša


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2051
Ovaj mjesecOvaj mjesec54567
UkupnoUkupno6969901

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 75 

Administrator

franodoljanin@gmail.com