Split: Akcija „Kruh sv. Elizabete“

U organizaciji Povjerenstva za karitativnu djelatnost OFS- a i FRAME, po prvi puta ove godine provela se Nacionalna karitativna akcija „Kruh sv. Elizabete“ za siromašne obitelji grada Vukovara. Splitsko- Dubrovačka područna bratstva proveli su akciju (koju su povezali s obljetnicom pada grada Vukovara-Grada Heroja) na sam blagdan naše zaštitnice sv. Elizabete Ugarske (nedjelja, 17. 11.) koja se nesebično brinula za siromašne u svom okruženju.

Pod vodstvom povjerenika Siniše Pucića, cilj je bio razveseliti siromašne i usamljene obitelji u vremenu Došašća paketom hrane, odjeće, higijenskih i kućnih potrepština. Osim toga, ujediniti bratstva da na ovaj način naglašenije proslave blagdan sv. Elizabete u zajedničkom zalaganju.

Potaknuti ovim, članovi FSR- a Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu, volontirali su u nedjelju i sakupljali spomenute namirnice u prijepodnevnim satima tijekom svetih misa, te prije i poslije svete mise u 19 sati. U veselom duhu prikupljeno je 4500 kn i približno 160 kg hrane i odjeće.

U župi Podbablje framaši su se također odazvali na akciju. Mlade snage su se rasporedile i to ispred crkve Kraljice Hrvata, Grubine, crkve Sv. Luke, Kamenmost, crkve Sv. Ante, Drum i crkve sv. Marka, Podbablje. Uz 1000 kn prikupljeno je oko 670 kg već spomenutih potrepština.

Prikupljeni paketi i novac će se poslati u Caritas grada Vukovara kojeg vodi fra Vjenceslav Janjić s nadom da će zajednički trud i franjevačko zalaganje olakšati tešku svakodnevnicu braći i sestrama u potrebi.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su se ujedinili i nesebično darovali svoje vrijeme, volju i ljubav prema bližnjima kako bi se nečiji domovi i srca uskoro mogla ispuniti radošću i veseljem.

Vjerujemo da će ovakve akcije postati tradicionalne za sv. Elizabetu, ali svake godine za neki drugi grad gdje su naša bratstva, a gdje žive obitelji u potrebi.


 

Pretraži sadržaj

Najave

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1254
Ovaj mjesecOvaj mjesec43349
UkupnoUkupno6659473

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 79 

Administrator

franodoljanin@gmail.com