Split: Provincijal predvodio slavlje zavjetovanja kod klarisa

Svečano euharistijsko slavlje i obred privremenih zavjeta klarise S. M. Blaženke od Uznesenja Marijina (Antonie Barović), koje je položila u ruke časne Majke Dolores Mandić, pred okupljenom zajednicom splitskih sestara klarisa, na blagdan Prikazanja BDM i dan klauzurnih redovnica, u četvrtak, 21. studenoga 2013. u samostanskoj crkvi sv. Klare u Splitu predvodio je fra Joško Kodžoman, OFM, provincijal Franjevačke Provincije Presv. Otkupitelja.


U koncelebraciji je sudjelovalo više svećenika: don Toma Lučić, rektor crkve sv. Vlaha u Dubrovniku; dr. fra Stipe Nimac, profesor na KBF-u u Splitu; dr. fra Ante Vučković, profesor na KBF-u u Splitu; fra Frano Delić, svećenik Franjevačke provincije sv. Jeronima; don Luka Vrljičak, profesor na nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji u Splitu; i don Marin Lučić, pročelnik Vijeća za mlade dubrovačke biskupije. U crkvi su bili nazočni roditelji, braća i sestre, te rodbina i prijatelji s. Blaženke, uz brojne vjernike.

„Radujemo se što i danas postoje djevojke, koje su spremne odreći se svega i poći za Isusom. Sa zrelošću i promišljanjem o velikom daru koji je primila u svom pozivu, koji je put svetosti i uvjerljivo svejedočanstvo Kraljevstva Božjega, s. Blaženka je rekla svoje DA“, istaknuo je u propovijedi o. Provincijal, zaželjevši joj duhovni rast u zajednici u kojoj se radi sklopljenih ruku.

S. M.  Blaženka je rođena 1982. godine u Dubrovniku. Završila je teološko-katehetski studij na KBF-u u Splitu. Prije tri godine ušla je u Samostan sv. Klare u Splitu.
 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1052
Ovaj mjesecOvaj mjesec35350
UkupnoUkupno6309110

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62 

Administrator

franodoljanin@gmail.com