Zašto izaći na referendum o braku i kako živjeti dobar brak

U organizaciji udruge Cjelovit život, Dječjeg vrtića Blagovijest i Župe Gospe Sinjske u dvorani Gospe Sinjske, u petak 15. studenoga, održana je tribina pod naslovom: ‘Zašto izaći na referendum o braku i kako živjeti dobar brak’. Predavanje je održao je dr. sc. Vice John Batarelo, predsjednik udruge Vigilare, predstojnik Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije.


Na početku svog predavanja Vice Baterelo, istaknuo je zadovoljstvo što je u sinjskom kraju, ističući kako je njegovo podrijetlo  iz  dicmanjskog naselja Krušvar, a u Hrvatsku se iz Australije s obitelji vratio 1990. godine. Svoje predavanje Batarelo je podijelio na dva dijela. U prvom je govorio o razlozima zašto treba izaći na referendum, dok je u drugom dijelu govorio, kako živjeti dobar brak.

Batarelo je najprije naglasio, kako je iznimno važno da ovakva definicija braka bude u Hrvatskom Ustavu: ono što je najvažnije za hrvatsko društvo je brak između muškarca i žene. Mi branimo brak zato što on postoji prije države, prije religije. Zato želimo da to bude u Ustavu i da to bude najjači zakonodavni akt u Hrvatskoj koji će to braniti zauvijek, kazao je Batarelo.

Govoreći o referendumu koji će se održati 1. prosinca, Batarelo je naglasio da je ovo jako dobro za Hrvatsku, koja je tranzicijska zemlja, gdje su  građani izašli 'vani' iskazujući kako žele zaštiti brak.

U svom izlaganju, dr. Vice Batarelo iskazao je nezadovoljstvo na koji se način službena politika, brojne nevladine udruge i javno mnijenje odredilo isključivo na jednu stranu. To je iracionalno ponašanje jednog dijela političke i medijske elite da se svrstaju na jednu stranu bez da čuju i drugu stranu, kako bi imali jednu normalnu civilizacijsku debatu i dijalog u Hrvatskoj, zaključio je Batarelo, naglašavajući kako država ne smije redefinirati nego zaštiti brak.

Na kraju predavanja, Batarelo je ukratko govorio kako živjeti dobar brak, često ističući svoj primjer bračnog života. Nazočni posjetitelji velikim pljeskom su pozdravili predavanje Vice Batarela, također sudjelujući u raspravi nakon predavanja. Zahvalu, predavaču uz poziv svima da  izađu na referendum 1. prosinca i zaokruže ZA uputili su u ime organizatora tribine, Tatjana Kovač Lovrić, Tanja Kodžoman Križanac, župnik fra Ante Bilokapić i sinjski gvardijan fra Petar Klapež.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1027
Ovaj mjesecOvaj mjesec72622
UkupnoUkupno7539455

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63