Lišane: Proslava sv. Nikole Tavelića

Svečanom procesijom i euharistijskim slavljem u župi Sv. Nikole Tavelića u Lišanima,14. studenog 2013., uz sudjelovanje mnoštvo vjernika iz župe i okolnih mjesta, proslavljen je nebeski zaštitnik sv. Nikola Tavelić.


Euharistijsko slavlje predvodio je fra Edvard Sokol župnik župe Piramatovci, a u koncelebraciji je bio župnik fra Damir Čikara-Ćiro i još šest župnika iz susjednih župa. Fra Edvard Sokol u propovjedi je istaknuo da trebamo odbaciti sve ono što je protiv Boga, vjere i da se trebamo na poseban način zalagati da opraštamo jedni drugima. Trebamo sami sebi postavi pitanje prije ulaska u crkvu 'hoću li ja kao vjernik biti bolji prema svome susjedu, župniku, bratu, prijatelju, obitelji  i svima oprostiti ako sam bio loš prema njima, te živjeti u ljubavi, opraštanju, kako nas je učio naš spasitelj Isus Krist'. Trebamo čuvati i njegovati naše obitelji u katoličkom duhu jer obitelj je izvor i temelj vjere, života, zajedništva, društva, domovine i vaših Lišana. Draga braćo i sestre, neka nam vaš nebeski
zaštitnik sv. Nikola Tavelić bude najsvjetliji primjer kršćanske vjere,kako trebamo živjeti, ponašati se i opraštati jedni drugima, završio je fra Edvard.

Za vrijeme slavlja mješoviti župni  crkveni zbor  pod ravnanjem časne sestre Ljiljane Radaš  pjevao je liturgijske skladbe na prepoznatljivom napjevu župe Lišane Ostrovičke. Na završetku slavlja u crkvi župnik fra Damir Čikara-Ćiro zahvalio je propovjedniku, svećenicima, zboru i voditeljici kao i svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeskog zaštitnika župe.

Nakon svete mise, prema običaju, vjernici su na groblju molili i zapali svijeće za svoje pokojne.


Fotografije

Marko Mane Ledenko


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1899
Ovaj mjesecOvaj mjesec47607
UkupnoUkupno6392711

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106 

Administrator

franodoljanin@gmail.com