Vinjani: Proslava sv. Nikole Tavelića

U četvrtak 14. studenog 2013., nakon trodnevne priprave, u Vinjanima je svečano proslavljen blagdan svetog Nikole Tavelića, naslovnika crkve u Vinjanima Donjim. Jutarnju svetu misu u 10.30 sati predvodio je fra Jakov Udovičić, župni vikar Vinjana.


Središnje slavlje počelo je u 16 sati. Prije liturgijskog slavlja djeca su održala predstavu o hrvatskim svecima i blaženicima. Na početku liturgijskih obreda fra Ante Udovičić, vikar Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i župnik Gospe od Zdravlja u Splitu, blagoslovio je novi kameni oltar i ambon. Zatim je uslijedila procesija s kipom sv. Nikole, a potom euharistijsko slavlje. U koncelebraciji su bili mjesni župnik fra Denis Šimunović, imotski gvardijan fra Kristian Stipanović i još 5 svećenika. Pjevanje na misi animirao je vinjanski župni zbor.

U propovijedi je fra Ante protumačio prisutnima važnost ambona i oltara za vjernički život. S ambona se naviješta riječ Božja, riječ koja je duh i život za svakoga Kristovog učenika. S druge strane, oltar je simbol Kristove prisutnosti u zajednici vjernika koja se okuplja na slavlje euharistije. Oltar je žrtvenik i gozbeni stol, s kojeg primamo hranu za duhovni život, a to je Kruh koji je s neba sišao, Gospodin Isus.

Na kraju slavlja prisutnima se obratio župnik fra Denis i čestitao blagdan sv. Nikole. Zahvalio je svima koji su doprinijeli svečanosti slavlja, a osobito donatorima koji su omogućili postavljanje novog oltara i ambona. Oltar za crkvu sv. Nikole darovala je Ana Perković-Šantar, a ambon je dar Marija Rudeža.

Fotografije

  

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

Sinj: Proslava Gospe Sinjske

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

15. kolovoza: Svetkovina

***********

15. kolovoza: Visovac - Proslava Velike Gospe

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas120
Ovaj mjesecOvaj mjesec44601
UkupnoUkupno6169681

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77 

Administrator

franodoljanin@gmail.com