Vinjani: Slavlje mjesnog bratstva OFS-a

U imotskome samostanskom okružju mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) u Vinjanima svoj dan slavi uoči blagdana sv. Nikole Tavelića, kojemu je posvećena crkva u Vinjanima Donjim. I ove su se godine na slavlju uz domaćine okupili i gosti iz ostalih bratstava samostanskog okružja: Imotskog, Podbablja, Prološca, Runovića i Zmijavaca.


Slavlje je bilo u srijedu 13. studenog 2013. Započelo je molitvom Večernje u 15.30 sati, a zatim su bile molitve u čast sv. Nikole. Uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio fra Zoran Kutleša, duhovni asistent OFS-a Imotski, uz koncelebraciju fra Denisa Šimunovića, mjesnog župnika, fra Jakova Udovičića, duhovnog asistenta bratstva Vinjani, fra Vinka Gudelja, duhovnog asistenta bratstva Proložac, fra Mladena Prolića, duhovnog asistenta bratstva Runović, te fra Frane Lace, duhovnog asistenta bratstva Zmijavci. Pjevanje na misi animirao je vinjanski zbor pod ravnanjem župnika fra Denisa.

U prigodnoj propovijedi fra Zoran je rekao da članovi OFS-a ne slave ove blagdane samo radi bratskog druženja. Naprotiv, glavni je cilj svih slavlja u okružju da se ugledamo u primjer svetaca koje štujemo. Sv. Nikola potiče nas na odvažno i beskompromisno svjedočenje vjere. Upravo ovih dana imamo priliku svjedočiti svoju vjeru na predstojećem referendumu za zaštitu braka i obitelji. Neka nam u tome pomogne zagovor i primjer prvoga hrvatskog sveca.

Na kraju svete mise sve je prisutne pozdravio župnik fra Denis i zahvalio svima koji su uzveličali slavlje, koje se nakon svete mise nastavilo bratskim druženjem u kripti crkve.

Fotografije 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1024
Ovaj mjesecOvaj mjesec26385
UkupnoUkupno6441002

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 81 

Administrator

franodoljanin@gmail.com