Sportska sekcija

Život bogoslova u Klerikatu na osobit se način očituje kroz djelovanje Sportske sekcije, čiji članovi animiraju rekreacijski život mlađe i starije braće.

Već je stari rimski pjesnik Juvenal zapisao u svojim Satirama: Orandum est ut sit mens sana in corpore sano (Treba se moliti za zdrav duh u zdravom tijelu), uviđajući važnost ovog dara, koji dolazi odozgor. Pavao još snažnije naglašava poradi koga i kako kršćani „trče“: Ne znate li da u trkalištu svi trkači trče, ali samo jedan dobiva nagradu! Tako trčite da je odnesete! Svaki se natjecatelj uzdržava u svim stvarima. Oni da dobiju raspadljiv vijenac, a mi neraspadljiv. (usp. 1 Kor 9, 24-25).

Članovi ove sekcije brinu se za redovito održavanje sportskih zbivanja tijekom tjedna. Ovdje na osobit način izdvajamo nogomet i košarku, koje igramo na igralištu uz Klerikat. Svakako valja spomenuti stolni tenis, pikado, balote, trčanje uz more i/li po Marjanu, vožnju biciklom, vježbanje na spravama i sl.

Osim organizacijskog i motivacijskog dijela, ova sekcija se brine i za praktične stvari: nabavka potrebnih materijala, održavanje sportskih terena (igralište i rekreacijska dvorana), prikupljanje igrača i dogovaranje termina, i sl.

U ak. god. 2010./11. sekcija ima trojicu članova, a pročelnik je fra Ivan Jakovljević.

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

5. - 8. prosinca: Crnica - Proslava Bezgrješnoga začeća

*********

9. prosinca: München: Božićna proslava Hrvatske katoličke župe

*********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1365
Ovaj mjesecOvaj mjesec36277
UkupnoUkupno5571784

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 106 

Administrator

franodoljanin@gmail.com