Gala: Proslava svetkovine Svih svetih

Na svetkovinu Svih svetih, u petak 1. studenoga 2013., sinjski gvardijan fra Petar Klapež predslavio je euharistiju ispred crkve Svih svetih u neposrednoj blizini groblja. U koncelebraciji su bili fra Luka Tomašević, fra Dušan Moro, fra Bože Norac Kljajo, fra Miro Ančić i župnik fra Ivan Norac Kljajo.


U propovijedi fra Petar se osvrnuo na postojanje vjere u Gali, postavljanje oltara na kojem se mogu naći Svi sveti proslavljeni u dobrim djelima. Biti svet, biti svetac, činiti dobra djela znači živjeti po uzoru na blaženstva o kojima se piše u Evanđelju a ta blaženstva nas pozivaju na procjenu sebe koliko smo dobri ili bolji, kojom se brzinom i kojim putem se približavamo slici Isusa Krista. Svetkovina Svih svetih velik je jubilej života i najbolja je poveznica neba i zemlje, poveznica s našim milim i dragim pokojnicima. Biti dionikom kraljevstva nebeskog znači biti u vječnom suživotu i blaženom zagrljaju s Bogom ocem i Sinom i Duhom Svetim. Od svetih ljudi želimo da nam pokažu put prema Bogu, jer su tim putom išli i oni a istim tim putom kročimo i mi danas, završio je fra Petar.

Ljepoti liturgijskog slavlja pridonijeli su članovi župnog zbora pod vodstvom s. Mirte Škopljanac Mačina. Riječi zahvale i odrješenje za pokojne predmolio je župnik fra Ivan Norac Kljajo.  Na kraju je zahvalio svima koji su sudjelovali ovom slavlju. Na platou ispred crkve članovi KUD Krenica u narodnoj nošnji otpjevali su – "Galo moja dok ti ime traje, čuvat ćemo ti običaje" ,  "Oj Krenico ko te ne bi pio, kod tebe me dragi zamirio" i druge pjesme posvećene svom mjestu.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3659
Ovaj mjesecOvaj mjesec49367
UkupnoUkupno6394471

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 100 

Administrator

franodoljanin@gmail.com