Split: Turnir splitskih Frama i bogoslova

U nedjelju, 27. listopada 2013. na igralištu ispred franjevačkog samostana u Splitu na Trsteniku održan je još jedan u nizu turnira splitskih Frama (Gospe od Zdravlja, Gospe od Pojišana i Sv. Obitelji) i bogoslova iz Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Dok su momci igrali nogomet,  cure graničara, oni koji su manje zainteresirani za sport su se međusobno družili i bodrili svoje predstavnike na splitskom turniru. Utakmice i dvoboji u graničaru su bili neizvjesni, jer se igralo bez obzira na rezultat. Sami početak programa počeli smo molitvom, koju je predvodio jedan od naše braće bogoslova.


U prvoj utakmici pobijedila je Gospa od Zdravlja Gospu od Pojišana te se na isti način kao i bogoslovi plasirala u finale, koji su zahvaljujući svom iskustvu odnijeli pobjedu protiv frame sv. Obitelji.  Pobjednički pehar zaslužili su igrači Gospe od Zdravlja, dok su drugo mjesto osvojili domaćini bogoslovi. Treće mjesto odnijela je ekipa Gospe od Pojišana, a četvrto sv. Obitelj.  Nogomet je bio na visokoj razini i nije bilo lako prognozirati pobjednika turnira. Sve su ekipe zadovoljne svojim sudjelovanjem i igrom.

U graničaru su se okušale dvije Frame: Gospa od Zdravlja i Sv. Obitelji. Nakon prve dvije utakmice ostalo je neriješeno (1:1). U trećoj utakmici pobijedila je Sveta Obitelj, koja je iako po godinama mlađa, pokazala  svoj potencijal.  Smatramo da je sve u svemu prošlo odlično, što se vidi i po broju odazvanih, koji je bio rekordan ove godine.  Uz ovaj sportsko-zabavni sadržaj se podsjećamo da nije najvažnije pobijediti...  Nakon turnira moglo se vidjeti rukovanje,  smijeh, kod nekih i razočaranost, ali shvaćajući da smo tu jedni za druge, brzo bi se vratio osmijeh na lice. Iščekujemo još ovakvih događaja, koji su tu da nam pokažu – što je to franjevačko zajedništvo!

Fotografije

Anamari Bešker & Vlatka Bešker


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2175
Ovaj mjesecOvaj mjesec25318
UkupnoUkupno6439935

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44 

Administrator

franodoljanin@gmail.com