Pismo tajnika Plenarnog vijeća Reda

Tajnik Plenarnog vijeća Reda OFM fra Siniša Balajić uputio je pismo svim članovima Franjevačkog reda. Informacije o Plenarnom vijeću Reda dostupne su na internet adresi www.ofm.org/CPO2013.

 

 

 

 

 

Plenarno vijeće Reda

Sljedeće Plenarno vijeće Reda održat će se u Poljskoj od 17. do 30. studenog 2013. u Konstancin - Jeziorna (Varšava), u „Centrum Animacji Misyjnej” otaca Palotinaca.

Program Plenarnoga vijeća predviđa razmišljanja o raznim temama i njihovo produbljenje; te se teme odnose posebno na sadašnje prilike Reda. Središnja tema promatra broj i metodu izbora Generalnih definitora (usp. Kapitul 2009., mandat 45). Odluka Plenarnog vijeća o toj temi imat će odlučnu snagu, a stupit će na snagu, ad experimentum, na slijedećem Generalnom kapitulu 2015. (usp. Kapitul 2009., mandat 45. i 46.).

Druge razne teme, koje predviđa program i o kojima će se raspravljati na Plenarnom vijeću odnose se na trenutno stanje Reda imajući u vidu pristigle rezultate odnosnih Komisija koje je imenovao Generalni Definitorij prema mandatu Generalnog kapitula 2009. (usp. Mandat 14 i 48). Osim toga, generalni ministar će predstaviti konkretne prijedloge koji se odnose na druge strukture (usp. Pismo saziva).

S obzirom na važnost ovoga Plenarnog vijeća molimo Gospodina da prati, kako sudionike Plenarnoga vijeća tako i svu braću Reda po zagovoru Blažene Djevice Marije i našeg Serafskog Oca Franje, da ovo Plenarno vijeće donese plodove koji će povećati našu vjeru, odanost i ustrajnost.

Bratski!

Fra Siniša Balajić,

tajnik Plenarnoga vijeća


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

23. lipnja: Split - Svećeničko ređenje

***********

24. lipnja: Trstenik - zavjetovanje u OFS-u

***********

4. srpnja: Visovac - Dan Provincije

***********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas215
Ovaj mjesecOvaj mjesec44504
UkupnoUkupno6037629

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 54 

Administrator

franodoljanin@gmail.com