Proslava Misijske nedjelje u Drnišu

Župa Gospe od Ružarija u Drnišu i ove je godine uključila se u obilježavanje Svjetskoga misijskog dana koji je Crkva slavila 21. listopada 2013. Tom danu prethodila je tjedna molitvena priprema u crkvi svetoga Ante. Krunicu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom predvodio je fra Mario Radman, zajedno sa misijskom grupom koju vodi s. Augustina Vukančić.


U crkvi Gospe od Ružarija i sv. Ante, prostor ispred oltara krasila je velika misijska krunica koju su izradile vrijedne ruke djece iz misijske grupe, radovi  naših vjeroučenika te razni predmeti i slike iz misija koje nam je posudio fra Ante Vukušić koji je djelovao kao misionar u NR Kongu.

Članovi misijske grupe izveli su prigodni program pred početak župske mise u crkvi Gospe od Ružarija koje je predvodio župnik fra Petar Klarić. Isti program izveden je i prije večernje sv. mise u crkvi Sv. Ante koju je predvodio župni vikar fra Mario Radman. Djeca, župni zbor i članovi Frame, uzveličali su liturgijsko slavlje svojim pjevanjem. Za prinos darova, predstavnici svih razreda  donijeli su kasice pred oltar.

Poruka programa je vapaj svakog kontinenta za Božjim poslanicima. Različite zajednice: franjevci, franjevke, ss. misionarke ljubavi, svećenici i laici se odazivaju na poziv i Isus ih šalje u određeni kontinent.

Svojom nazočnošću, proslavu je uzveličao je bivši misionar fra Stojan Damjanović. Po završetku misnog slavlja uputio svoju riječ velikom broju okupljenih vjernika.

Organizirano je prikupljanje novčanih priloga na više načina a moto ove akcije nazvan je "1 kuna jedan obrok". U ovu akciju uključeni su učenici osnovne i srednje škole, te ostali vjernici i prijatelji misija. Na izlazu iz crkve, djeca su prodavala razne predmete i ukrase koje su sami izrađivali za ovu prigodu.

Fotografije

s. Augustina Vukančić


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2134
Ovaj mjesecOvaj mjesec54834
UkupnoUkupno7044565

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51