Otok: Proslava sv. Luke

Župa svetog Luke proslavila je blagdan svoga nebeskog zaštitnika sv. Luku, a ujedno i Dana općine Otok. Trodnevnicu su predvodili fra Šimun Bilokapić, don Marin Matijaca i fra Mirko Marić. Slavlje je započelo u 10.30 sati procesijom s kipom svetoga Luke u kojoj je sudjelovalo mnoštvo vjernika i hodočasnika iz Otoka i okolnih mjesta.


U svečanoj procesiji u svojim narodnim i prigodnim nošnjama sudjelovali su članovi KUD-a “Kamešnica”, Udruge za očuvanje baštine Cetinskog kraja, klapa Sv. Luka, župni zbor, djeca dječjeg vrtića Žabica, učenici OŠ Kamešnica, te NK OSK. Euharistijsko slavlje je predvodio fra Andrija Bilokapić, provincijal Franjevačke provincije Svetog Jeronima, a u koncelebraciji su bili župnik fra Miro Ančić, župni vikar fra Daniel Stipanović i još 14 svećenika. U propovijedi fra Andrija je pozvao sve da pokušaju upoznati Sveto Pismo, mudrost života, i po njemu živjeti.

Na kraju euharistijskog slavlja župnik fra Miro je zahvalio propovjedniku, svećenicima, zboru i svima koji su sudjelovali u organizaciji proslave sv. Luke. Nakon završetka euharistijskog slavlja bio je blagoslov automobila i polaganje vijenca.  Slavlje je nastavljeno ispred crkve igranjem kolo i pjevanjem rere.

Fotografije (Žižić)

Petar Norac Kevo


 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1440
Ovaj mjesecOvaj mjesec31745
UkupnoUkupno6376849

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 158 

Administrator

franodoljanin@gmail.com