Hodočašće iz Frankfurta u Asiz, Padovu i Rim

U petak, 11. listopada u 18.00 sati dio ovogodišnjih krizmanika u pratnji nekoliko odraslih, a predvođeni fra Ivanom i fra Markom krenuli su na hodočašće u Asiz, Padovu i Rim. Oko 6 sati ujutro, 49 hodočasnika stiglo je u Padovu u crkvu sv. Leopolda Bogdana Mandića, gdje smo slavili svetu misu. Potom smo se uputili u obilazak bazilike sv. Ante i nastavili put prema Asizu.


U Asizu smo posjetili baziliku sv. Franje i potom se uputili prema Mariji Anđeoskoj, i nakon kraćeg razgledanja nastavili svoj put prema Rimu.

U nedjelju smo sudjelovali na misi sa svetim ocem papom Franjom, koji je preko te svete mise, posvetio cijeli svijet gospi Fatimskoj. Prije sv. mise susreli smo se i s našim voditeljem fra Ivicom Jurićem. Poslije sv. mise uputili smo se u razgledavanje Rima, tako smo vidjeli Pantheon, Oltar domovine, Forum, Coloseum, Piazza Navone itd. pa smo se u predvečer vratili u samostan Cassa dei Piccoli Operai u Riano, gdje smo bili smješteni.

U ponedjeljak smo se uputili prema crkvi sv. Pavla izvan zidina, a potom nastavili put prema Katakombama, a nakon obilaska katakombi vratili smo se obići sv. Ivana Lateranskog. Poslije pauze za ručak, obišli smo Santa Maria Maggiore, Santa Croce, te Santa Scale, na kojima smo se zadržali jer je gotovo polovica hodočasnika uputila se na koljenima preko svetih skala. Još smo posjetili i crkvu Sv. Petra u okovima.

U utorak ujutro uputili smo se prema Piazzi Veneziji, pa smo krenuli preko Corsa  do Fontane di Trevi, preko Piazze di Spagna, do Piazzi del Populo. Zatim smo krenuli prema crkvi sv. Jeronima i krenuli prema Vatikanu, obići baziliku sv. Petra, jer za to u nedjelju nismo imali vremena zbog prevelike gužve i prevelikog čekanja u redu. Nakon pauze za ručak ušli smo u baziliku i obišli baziliku te su se neki poslije toga uputili na kupoli dok su se mnogi zadržali u molitvi ispred groba budućeg sveca pape Ivana Pavla II.

Obogaćeni i turističkim ali iznad svega vjerničkim iskustvom uputili smo se natrag za Frankfurt oko 20.30 sati, te sretno stigli na cilj u srijedu oko 12.30.

Zahvalni Bogu na svemu onom što smo doživjeli na ovom hodočašću, posebnu zahvalnost iskazujemo i našem voditelju, tumaču i pomoćniku u prevođenju prilikom kupovine suvenira fra Ivici Juriću.

Fotogalerija


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2614
Ovaj mjesecOvaj mjesec49518
UkupnoUkupno7516351

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 174