Kelkheim: Hodočašće u Fatimu i Lisabon

Od 2. do 6. listopada hrvatska katolička župa Main-Taunus/Hochtaunus organizirala je hodočašće u najpoznatije portugalsko i jedno od najomiljenijih evropskih svetišta – Fatimu. Hodočašće u kojem je sudjelovalo 104 hodočasnika odvijalo se pod geslom: Hodom Marijine vjere!, čime je obilježena i Godina vjere. Potaknuti svjedočanstvima vidjelaca, posebno Lucije, promišljali su otajstva vjere. Kroz pet dana hodočasnici su uz pomoć s. Auksilije Milić i s. Magdalene Višić, aktivno sudjelovali u liturgijsko-molitvenom  programu fatimskog svetišta: svetoj misi, večernjoj procesiji, moljenju krunice i križnom putu.


Pod pratnjom i duhovnim vodstvom dr. fra Ante Akrapa, profesorom na splitskom KBF-u, te župnika fra Marinka Vukmana, i gđe Nataše Bulić, voditeljice specijalizirane agencije za hodočašća ICHTIS uz fatimsko svetište, posjetili su i Coimbru, gdje se nalazi najvažnije i najstarije nacionalno sveučilišno svetište, a jedno vrijeme bio je i glavni grad Portugala.

U nekadašnjoj kraljevskoj palači nalazi se sveučilište koje je pohađao sv. Ante Padovanski, ili kako ga u Portugalu nazivaju, sv. Ante Lisabonski, jer je rođen u Lisabonu. U gradu Coimbri posjetili su i crkvu sv. Klare, gdje se čuva tijelo sv. Elizabete Portugalske, zaštitnice Portugala. Zatim su posjetili mjesto Batalhu i crkvu Gospe od pobjede, a potom Nazare i crkvu Gospe od mlijeka, te uživali u pogledu na ljepote valova, stijena i plaže Atlantskog oceana.

Posljednjeg dana hodočašća posjetili su grad Lisabon, najzapadniju prijestolnicu na europskom kopnu – impresivni grad, koji nudi bogatu povijest, zanimljive znamenitosti, lisabonsku katedralu, most Vasca de Game, samostan i velebnu crkvu sv. Jeronima. Hodočašće su završili svetom misom zahvalnicom u rodnom mjestu sv. Ante, u Lisabonu.

Fotografije

M.V.


 

Pretraži sadržaj

Najave

Duhovne vježbe - 2017.

*********

23. srpnja: Visoka: Fra Mario Lemo - mlada misa

*********

24.7. - 2. 8. Imotski - Proslava Gospe od Anđela


*********

29.-30. srpnja: Knin - Festival duhovne glazbe

Aktualno

SINJ - VELIKA GOSPA 2017.

**********************

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas204
Ovaj mjesecOvaj mjesec47917
UkupnoUkupno5209101

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 114 

Administrator

franodoljanin@gmail.com