HKŽ München na "Misi naroda"

Pomoćni münchenski biskup u miru mons. Engelbert Siebler slavio je u nedjelju, 29. rujna zajedno sa svećenicima i vjernicima iz više od 20 stranih katoličkih zajednica s područja nadbiskupije München-Freising  "misu naroda" u prepunoj münchenskoj katedrali Liebfrauen. Na slavlju je sudjelovao veliki broj hrvatskih vjernika naše župe zajedno s voditeljem fra Borisom Čarićem te dušobrižnicima fra Filipom Mimicom, fra Antom Ivanom Rozićem i đakonom Matom Kutlešom.


Euharistijsko slavlje uzveličao je internacionalni zbor mladih stranih katoličkih zajednica među kojima su pjevali i svirali i mladi naše župe predvođeni s. Nikolinom Bilić.

Florian Šibenik nastupio je kao solista u pjevanim dijelovima mise dok su četiri članice zbora djece i mladih: Ivana Glavaš, Magdalena Barišić te Vanesa i Gloria Tokić nakon molitve Očenaša prenijele biskupov mir prisutnim vjernicima.

Ovo euharistijsko slavlje čiji je moto bio: "Ako ste otvoreni, doživjet ćete više!" uklopilo se u manifestaciju interkulturalnog tjedna u Njemačkoj posvećenog stranim sugrađanima. Cilj je manifestacije "promicanje boljeg političkog i pravnog suživota Nijemaca i stranih sugrađana kao i  međusobno razumijevanje koje će pridonijeti smanjenju predrasuda".

"Multinacionalnost Crkve njeno je bogatstvo. Ujedinjeni oko Kristova stola svi smo mi velika obitelj kojoj su temelji dobrota i milosrđe kao i briga za slabe i siromašne" istaknuo je biskup Siebler. Dokaz za to bila je ova "misa naroda" na kojoj smo svi bili jedno bez obzira na porijeklo, nacionalnost ili boju kože.

Fotografije

s. Nikolina Bilić


 

Pretraži sadržaj

Najave

21. listopada: Susret odgojnih zavoda Provincije

*********

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1478
Ovaj mjesecOvaj mjesec50839
UkupnoUkupno5422309

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 180 

Administrator

franodoljanin@gmail.com