Drniš–Visovac: Proslava svetog Franje

Na uočnicu svetkovine sv. Franje, 3. listopada 2013., proslavili smo rođenje svetog oca Franje u nebu. Svetu misu, koja je slavljena u 18 sati u župnoj crkvi Gospe od Ružarija u Drnišu, predvodio je meštar novaka na Visovcu fra Jure J. Šimunović uz koncelebraciju sedmorice svećenika. Fra Jure je u prigodnoj propovijedi istaknuo Franjine vrline kojima je osvajao ljude te činjenicu da je ljubio sve i svakoga, što se najzornije vidi u prizoru u kojem sv. Franjo smrt naziva sestricom. Kazao je kako je svijetu bio potreban jedan svetac poput sv. Franje te kako je njegova karizma aktualna i danas. „On i danas živi među nama i oko nas“, kaže fra Jure. Nakon mise uslijedila je molitva prve Večernje, obred preminuća sv. oca Franje te ljubljenje relikvija. Misno slavlje, večernju i obred uveličali su pjesmom, molitvom i čitanjem novaci s Visovca, Franjevačka mladež iz Drniša te Franjevački svjetovni red. Po završetku smo se uputili u župnu kuću na objed.


Na svetkovinu sv. Franje, 4. listopada, održano je svečano misno slavlje u 11.00 sati na Visovcu, koje je predvodio gvardijan fra Mate Gverić uz koncelebraciju petorice svećenika. Fra Mate se u svojoj propovijedi se osvrnuo na neke događaje iz Franjina života kao i na društvo u kojem je živio. Spomenuo je papu, koji je uzevši ime Franjo, naglasio svetost sv. Franje Asiškoga i potrebu njegove karizme u sadašnjem vremenu. Novaci su čitali misna čitanja i animirali pjevanje. Nakon misnog slavlja, proslava se nastavila za bratskim stolom.

Fotografije


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2641
Ovaj mjesecOvaj mjesec49545
UkupnoUkupno7516378

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 177