Berlin: Obred preminuća i proslava sv. Franje

Na zadnji dan trodnevnice sv. Franji Asiškom, u četvrtak 3. listopada u 18.30 sati, u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Berlinu u crkvi sv. Sebastijana na Weddingu, slavljena je sveta misa koju je predvodio i propovijedao fra Ivan Macut, uz koncelebraciju fra Petra Čirka te fra Radoslava Tolića, a za vrijeme mise i obreda preminuća pjevao je Zbor mladih predvođeni voditeljicom Suzanom Smolković.


Nakon svete mise franjevci su zajedno sa okupljenim narodom, slavili Obred preminuća sv. o. Franje, a predvodio ga je župnik fra Petar, dok su tekstove i molitvu vjernika čitali mladi.

Dana 4. listopada svečano je proslavljen sv. Franjo Asiški. Kroz trodnevnicu, koju su predvodili fra Ivan i fra Radoslav, zajednica se pripremala za proslavu svetkovine sv. Franje. Na samu svetkovinu, budući da je ujedno i prvi petak, bilo je dosta i ispovijedanja, a svečano misno slavlje predvodio je župnik fra Petar uz koncelebraciju fra Radoslava, dok je fra Ivan bio za orguljama. Fra Petar je u svojoj propovijedi pozvao prisutne da razmišljaju o životu sv. Franje te da ga u svom svakodnevnom životu nastoje i nasljedovati.

Na koncu mise, mladi iz misije pred kipom sv. Franje, predvođeni fra Petrom i fra Radoslavom, izmolili su molitvu i time se stavili pod zaštitu nebeskog ugodnika sv. Franje.

Nakon svete mise, u misijskoj dvorani franjevci su za sve koji su sudjelovali na misi, priredili domjenak gdje su se vjernici rado zadržali uz druženje, razgovor i pjesmu te su ujedno čestitali franjevcima i njihovog utemeljitelja i zaštitnika, a tom je prigodom župnik fra Petar zasvirao harmoniku i zapjevao nekoliko pjesama, na oduševljenje svih prisutnih.

Fotografije

fra Ivan Macut


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš: Festival zborske duhovne glazbe "Jubilate Deo" (pozivnica)

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1642
Ovaj mjesecOvaj mjesec53918
UkupnoUkupno7189570

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 90