Proslava sv. Mihovila u Prološcu

U drevnoj imotskoj župi u Prološcu, u nedjelju 29. rujna 2013. svečano je proslavljen naslovnik i zaštitnik sv. Mihovil. Središnje slavlje počelo je procesijom kroz mjesto u 10.30 sati prilikom kojeg su imotski policajci nosili urešeni kip sv. Mihovila kroz sela oko crkve. Nakon procesije uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je u župnoj crkvi predvodio fra Nediljko Knezović, župnik u Živogošću, uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Vinka Gudelja te fra Rafaela Begića. Pjevanje je animirao Mješoviti župni zbor pod vodstvom s. Filipe Smoljo.


U propovijedi je fra Nediljko naglasio važnost sv. Mihovila kao simbol borbe protiv zla. Navodi da u svakom ljudskom čovjeku postoje dva vuka, dobar i zao, a prevladava onaj kojeg više hranimo. Kako bi očuvali dostojanstvo, opstojnost i postojanost u surovoj stvarnosti čovjek treba biti biće ljubavi, poštenja, čestitosti i opraštanja, posebno se osvrnuvši na društvene prilike u Prološcu, kao i društvu općenito. Također je čestitao svima koji dijele ime sv. Mihovila, kao i Rafaela i Gabriela.

Svetkovinu sv. Mihovila na poseban način slave i imotski policajci kao svog zaštitnika. Policijska postaja Imotski predvođena načelnikom Zvonkom Bubalom je sudjelovala u svečanosti prilikom nošnje urešenog kipa sv. Mihovila te prigodnih čitanja tijekom sv. Mise. Sv. Mihovil je ujedno i zaštitnik osnovne škole u Prološcu te tom prigodom učenici škole su imali svoj program, a sv. Mihovila su također na poseban način slavili i lovci Imotske krajine sudjelujući na misnom slavlju, a u poslijepodnevnim satima otvaranjem lovačkog doma u Lugu, mjestu u Prološcu.  Uoči svetkovine sv. Mihovila u župi je održana trodnevna duhovna priprema.


Josip Šerić


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas665
Ovaj mjesecOvaj mjesec52394
UkupnoUkupno7519227

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 46