Dan mučenika Provincije u Splitu na Dobromu

Prema Statutu Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, u utorak, 24. rujna 2013., obilježen je Dan mučenika Provincije misom zadušnicom u Splitu na Dobrom u crkvi Gospe od Zdravlja u 19 sati. Za ovu prigodu ispred glavnoga oltara postavljene su slike pokojne braće i upaljene 44 voštanice.

Na početku misnoga slavlja, nakon ulazne pjesme 'Pokoj vječni', pročitana su imena pokojne braće ubijene za vrijeme Drugoga svjetskoga rata. Misno slavlje predvodio je gvardijan fra Jakov Begonja koji je u prigdnoj homiliji istaknuo vrijednost žrtve koju su franjevci prinijeli na oltar Domovine i Crkve darujući svoj život kao sveti prinos. Euharistijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod ravnanjem mo. fra Stipice Grgata.

U ovom večernjem misnom slavlju, pri zalasku sunca, u crkvi Gospe od Zdralja u Splitu na Dobromu, izgledalo je kao da su se vjerničke i svećeničke molitve ujedinile u plamenu koji je izgrao voštanica ispred oltara. A Krist Kralj, raširenih ruku, izdignut iznad oltara primio je žrtvu prinesenu za mučenike Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja. Krv franjevačkih mučenika, sjeme je novih redovnika.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

Sinj: Proslava Gospe Sinjske

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

15. kolovoza: Svetkovina

***********

15. kolovoza: Visovac - Proslava Velike Gospe

***********

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2140
Ovaj mjesecOvaj mjesec46621
UkupnoUkupno6171701

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 154 

Administrator

franodoljanin@gmail.com