Slavlje mjesnog bratstva OFS-a u Prološcu

Članovi mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda koji djeluje u župi sv. Mihovila u Prološcu, u zajedništvu s ostalim članovima bratstava FSR-a koja djeluju na području Imotske krajine (Imotski, Podbablje, Runovići, Vinjani i Zmijavci), u utorak 17. rujna proslavili su  svoj zavjetni dan mjesnog bratstva OFS-a- Rane sv. Franje.


Uoči svečanoga misnog slavlja u središnjoj crkvi Sv. Mihovila u Prološu održana je molitva Gospine krunice koju su predmolili predstavnici pristiglih bratstava Franjevačkoga svjetovnog reda. Nakon toga uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio fra Zoran Kutleša, župni vikar župe sv. Franje u Imotskom te duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a u Imotskom uz koncelebraciju fra Vinka Gudelja, župnika Prološca, fra Rafaela Begića koji je župni vikar u Prološcu kao i duhovne asistente FSR-a mjesnih bratstava: runovićkog župnika fra Mladena Prolića, zmijavačkog župnika fra Franu Lacu te fra Jakova Udovičića, župnog vikara u Vinjanima.

Uoči misnog slavlja za vrijeme kojega su pjevanje predvodili članovi OFS-a u Prološcu nazočne je pozdravio prološki župnika fra Vinko Gudelj te zaželio dobrodošlicu svim članovima franjevačkog svjetovnog reda.

Propovjednik misnog slavlja fra Rafael Begić, istaknuo je važnost franjevačke karizme koja djeluje punih 800 godina te ljepotu pripadanja franjevačkoj obitelji. Također osvrnuvši se na Rane sv. Franje, istaknuo je važnost svakog dana i trenutka u kojem čovjek djeluje uz imperativ međusobnog poštovanja te samopoštovanja kao temelj razvijanja odnosa svake vrste, a potom i konstantni rad i ustrajnost koji vodi ka osobnom putu svetosti, a po primjeru sv. Franje Asiškoga. Nakon misnog slavlja fra Vinko Gudelj je sve okupljene pozvao na zakusku, a prisutni članovi su po završetku misnog slavlja skupljali novac za siromašnu obitelj iz Prološca.


 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1379
Ovaj mjesecOvaj mjesec43819
UkupnoUkupno7510652

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 94