Početak nove školske godine u Franjevačkoj gimnaziji u Sinju

Na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju s pravom javnosti, u ponedjeljak, 2. rujna 2013. započela je nova školska godina. Točno u 8 sati zazvonilo je prvo školsko zvono. Razrednici su poveli učenike u razredna odjeljenja i upoznali ih s pravilima ponašanja, pročitali im tjedni raspored sati, upozorili na ozbiljnost školskih obaveza.


Nakon prvoga školskoga sata, koji je bio sat razredne zajednice, razrednici su poveli učenike u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske na misno slavlje. Uz pjesmu 'O dođi Stvorče, Duše Svet', koju je započeo fra Stipica, misno slavlje, skupa s profesorima svećenicima, predvodio je provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Joško Kodžoman. U prigodnoj homiliji Provincijal je istaknuo značenje odabira upravo 'naše Gimanzije' kao novoga izazova za današnje generacije. U Vjerničkoj molitivi učenici su izrekli svoje molitve za uspjeh nove školske godine. Na kraju mise Pprovincijal je pozdravio novoga člana nastavnoga vijeća fra Juru Hrgovića, a zahvalio na dugogodišnjoj djelatnosti fra Bruni Pezi koji s ovom školskom godinom odlazi u mirovinu.

Nakon misnoga slavlja i preporuke Gospi Sinjskoj, slijedilo je fotografiranje učenika i nastavnika, najprije zajedno, a zatim pojedinačno po razrednim odjeljenjima.

Poslije zajedničkih i pojedinačnih fotografije za uspomenu, prema predviđenom rasporedu, profesori su održali zadnja četiri školska sata.

Bilo je i ove školske godine dirljivio promatrati kako stariji učenici pokazuju prvašićima njijhove razrede i kako ih hrabre da se ne boje gimanzijskih izazova. Zanimljivo je napomenuti da mnogi ovogodišnji prvaši već imaju u starijim razredima braću i sestre, odnosno rodbinu, prijatelje i znance, koji su im savjetovali da se upišu na Franjevačku gimanziju.

Neka nova školska godina urodi očekivanim plodovima na zadovoljstvo učenika i nastavnika Franjevačke gimnazije u Sinju.

Fotografije


 

Pretraži sadržaj

Najave

7. prosinca: Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa u Sinju

**********

5.-8. prosinca: Zagreb MBL - Duhovna obnova uoči obljetnice župe

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas133
Ovaj mjesecOvaj mjesec21089
UkupnoUkupno6435706

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58 

Administrator

franodoljanin@gmail.com