Stankovci: Proslava velike Gospe

U župi Uznesenja Marijina, 15. kolovoza  svečano je proslavljen zaštitnica župe Bl. Dj. Marija na nebo Uznesena, Velika Gospa u Stankovcima.

Za samu svetkovinu pripremali smo se trodnevnicom, tijekom koje je svaki dan prije svete mise moljena Gospina Krunica. Krunicu je predvodio mjesni župnik fra Marko Nimac, a svetu misu  i propovijed fra Stipe Nimac, profesor na KBF-u u Splitu i voditelj šeste/pastoralne godine. Propovijedi su bile tematske. Prvi dan tema je bila: „Evanđelje – program života“. Drugi dan: „Evanđelje i ljudsko dostojanstvo“. Treći Dan: „Evanđelje i međuljudski odnosi“.


Na samu svetkovinu, svečanu procesiju i misno slavlje predvodio je fra Stipe Nimac uz koncelebraciju župnika fra Marka Nimca, fra Žarka Maretića, župnika susjedne župe Banjevci, fra Josipa Kulovića, voditelja HKM u Dusseldorfu, fra Petra Teskere, župnika župe Čista Velika, fra Damira Ćire Ćikare, župnika župe Lišane, fra Bože Čurčije, župnika župe Konjevrate, fra Mirka Klarića, župnika župe Meterize, koji je za vrijeme procesije pjevao Gospine litanije i započinjao Gospine pjesme. Fra Stipe je svoju poticajnu homiliju usmjerio na veličinu Velike Gospe. „Po čemu je Velika Gospa Velika?“, pitanje je kojim je fra Stipe započeo svoju propovijed. Odmah je uslijedio i odgovor: „Velika je, jer je otkrila i živjela svoje mjesto u povijesti spasenja“. Osvrnuo se fra Stipe i na aktualni trenutak…. „ vjera onih koji u svemu gledaju loše u našem društvu, sve i svakoga kritiziraju, to je djetinja, nedorasla, nezdrava vjera…….“ Vjera onih koji gledaju pozitivno, koji su optimisti, to je odrasla, zrela, zdrava vjera……“ „Postoje ocjene od jedan do pet. Pa valja i svoju dvojku ugraditi u povijest spasenja za dobro bližnjih i izgradnju boljega svijeta“…

Na kraju misnoga slavlja župnik je čestitao svim župljanima dan zaštitnice, Velike Gospe i zahvalio svima koji su doprinijeli da ovo slavlje bude oku lijepo i uhu ugodno.

Fotografije

Sudionik


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas991
Ovaj mjesecOvaj mjesec26352
UkupnoUkupno6440969

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 95 

Administrator

franodoljanin@gmail.com