Imotski: Otvoren porcijunkulski oprost i uočnica

Imotski: Otvoren porcijunkulski oprost

U sklopu proslave Gospe od Anđela u crkvi sv. Franje u Imotskom u četvrtak 1. kolovoza u 12 sati svečano je otvoren porcijunkulski oprost. Oprost je otvorio imotski gvardijan fra Kristian Stipanović, a otvorenju su prisustvovali franjevci iz imotskoga samostanskog okružja i vjernici imotske župe. Nakon otvorenja oprosta vjernici su imali priliku za svetu ispovijed.

Porcijunkulski oprost dobio je sveti Franjo od pape Honorija 1216. godine te se može dobiti o blagdanu Gospe od Anđela ako vjernik pohodi crkvu, ispovijedi se, sudjeluje u misi i pričesti se, izmoli Vjerovanje, Oče naš i molitve na nakanu Svetog oca. Porcijunkulski se oprost može dobiti od 1. kolovoza u podne do 2. kolovoza navečer.

„Oprost je otpuštenje pred Bogom vremenite kazne za grijehe kojih je krivica već izbrisana; to otpuštenje vjernik, pravo raspoložen i uz određene uvjete, dobiva posredovanjem Crkve koja, kao poslužiteljica otkupljenja, svojom vlašću dijeli i primjenjuje blago zasluga Krista i svetaca.“ (KKC, 1471)

FotografijeImotski: Gospa od Anđela - uočnica i bdijenje

U četvrtak 1. kolovoza u Imotskom je proslavljena uočnica Gospe od Anđela. Od 18 sati vjernici su imali mogućnost ispovjediti se kod crkve Gospe od Anđela na Topani, gdje je u 19 sati slavljena misa uočnica, koju je predvodio fra Vinko Gudelj, župnik Prološca, uz koncelebraciju fra Zorana Kutleše, samostanskog i župnog vikara u Imotskom. Pjevanje je animirao župni zbor iz Prološca pod ravnanjem s. Filipe Smoljo.

U propovijedi je fra Vinko predstavio Blaženu Djevicu Mariju kao ženu nade, koja nas kršćane današnjice potiče na isti stav. Marijina je nada izvirala iz njezine vjere, a tako i naša vjera treba rađati čvrstu i postojanu nadu.

Nakon svete mise u 21 sat u crkvi sv. Franje započelo je bdijenje kao neposredna duhovna priprava za svetkovinu Gospe od Anđela. Bdijenje je pripremio i predvodio gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović.

Fotografije 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1382
Ovaj mjesecOvaj mjesec43822
UkupnoUkupno7510655

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 119