Visovac posjetili braća dominikanci

U nedjelju, 28. srpnja 2013. godine sudionici Opće skupštine Reda propovjednika posjetili su franjevački otočić Visovac. Braću dominikance dočekali su na Visovcu provincijal fra Joško Kodžoman, gvardijan fra Mate Gverić, meštar fra Jure Šimunović i novaci. Među braćom dominikancima bili su Učitelj reda fr. Bruno Cadore, provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Anto Gavrić, dvije časne dominikanke i još preko sto sudionika Skupštine koja se održava u Trogiru.


Provincijal fra Joško Kodžoman na početku svoga govora, koji je održao na engleskom jeziku, u crkvi Gospe od Milosti pozdravio je Učitelja Reda, provincijala hrvatske dominikanske provincije i ostale sudionike. Izrazio je radost da se Opća skupština održava u Hrvatskoj i što su svi skupa odlučili posjetiti otočić Visovac gdje se nalazi franjevački novicijat. U nastavku svoga pozdrava naglasio je povezanost dominikanaca i franjevaca u Hrvatskoj. Predstavljajući Franjevačku provinciju osvrnuo se na odgojne zavode, pastoralni rad u domovini i inozemstvu, Katolički bogoslovni fakultet koji je udružen između Nadbiskupije i Provincije te još neke posebnosti Provincije. Na kraju pozdrava o. Provincijal je zaželio plodonosan rad Opće skupštine. O povijesti otočića Visovca, samostana i crkve progovorio je stručni vodič Nenad.

Nakon pozdravnih riječi u crkvi i kratkog prikaza povijesti o. Provincijal je braću dominikance pozvao u samostansku blagovaonicu na osvježenje i okrepu. Dolazak domikanaca na Visovac bila je posebna radost za franjevačke novake koji su imali mogućnost upoznati dominikance iz cijeloga svijeta koji su bili neizmjerno zahvalni domaćinima na lijepoj dobrodošlici.

Fotografije

 

Pretraži sadržaj

Najave

21. listopada: Susret odgojnih zavoda Provincije

*********

27.-29. listopada: Stuttgart - VI. susret hrvatskih studenata iz Njemačke

*********

5. – 19. studenoga: 'Dani socijalne zauzetosti'

*********

11. studenoga: Split - Humanitarni koncert 'Najmanjima od najmanjih'

*********

Duhovne vježbe - 2017.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1478
Ovaj mjesecOvaj mjesec50839
UkupnoUkupno5422309

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 194 

Administrator

franodoljanin@gmail.com