Metković: Proslava sv. Ilije

U subotu 20. srpnja Župa sv. Ilije proroka u Metkoviću, proslavila je nebeskog zaštitnika Župe i Grada. Svetu misu s procesijom u župnoj crkvi  Sv. Ilije u 9 sati predvodio je fra Ivan Dotur, župnik župe Sv. Nikole Bajagić - Obrovac Sinjski, a koncelebrirali  su župnik fra Petar Gulić, župni vikar u župi Sv. Nikole – Preko don Franko Prnjak, župnik župe Gospe Snježne u Vidu don Mladen Margeta te mladomisnik fra Antonio Mravak.


Ponosni smo jer već 14 stoljeća drugujemo s Evanđeljem, ponosni da smo u zajedništvu Katoličke Crkve s Petrovim nasljednikom u Rimu. Kao vjernici, zahvalni smo Kristu na Njegovu svjedočenju, smrti i uskrsnuću, sretni što pripadamo jednom od najstarijih europskih naroda, istaknuo je fra Ivan. Znao je sv. Ilija u svoje vrijeme da se postaje velik samo na kalvarijskom putu. Značenje imena Ilija je "Moj Bog je Jahve". Samo je jedan Bog - dovikivao je Ilija svojim suvremenicima, istaknuo je propovjednik, stavljajući ga za uzor i čestitajući župljanima blagdan zaštitnika.

Na uočnicu blagdana, predstavnici grada, političkih stranaka i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće pred Središnjim križem na groblju Sv. Ivana i pred spomenikom poginulih hrvatskih branitelja s područja grada Metkovića. Odrješenje za pokojne molio je župnik fra  Petar Gulić.

Župa se za blagdan pripravljala trodnevicom koju su  predvodili mladomisnik fra Antonio Mravak, fra Josip Repeša voditelj HKM Wuppertal u Njemačkoj i fra Nikica Ajdučić, župnik župe Gospe Lurdske iz Zagreba.

Fotografije



 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1635
Ovaj mjesecOvaj mjesec24778
UkupnoUkupno6439395

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63 

Administrator

franodoljanin@gmail.com