HKZ Darmstadt predala donaciju „Kinderschutzbund Darmstadt“

Točno u tjednu hrvatskog pristupa Europskoj uniji, „Hrvatski kulturni tjedan“ u Darmstadtu je zaključen predajom donacije Hrvatske katoličke zajednice ustanovi za zaštitu djece u gradu Darmstadtu „Kinderschutzbund“. Voditelj projekta, mr. Edi Zelić, i voditelj HKZ Darmstadt, fra Nediljko Brečić, predali su donaciju od 1.076,77 EUR čelniku Kinderschutzbund-a, Erichu Oetkenu.

„Naša je želja bila Hrvatskim kulturnim tjednom u Darmstadtu na poseban način i na vrhunskom nivou proslaviti hrvatsko priključenje Europskoj uniji, ali istodobno uazati i na odličnu integraciju Hrvata u Darmstadtu. I jedno i drugo smo realizirali. Proces društvene integracije treba gledati proaktivno. Hrvatska zajednica se u Darmstadtu osjeća kao kod kuće i drago nam je što donacijom ustanovi za zaštitu djece možemo dati mali doprinos kvalitetnom društvenom suživotu“, rekao je  Edi Zelić.

„Zahvaljujemo Hrvatskoj katoličkoj zajednici na velikodušnoj donaciji. U idućoj godini proslavit ćemo našu 60. obljetnicu i trenutno planiramo veliki projekt izgradnje dječjeg doma i u tom smislu nam svaka donacija znači jako puno“, rekao je  Erich Oetken.

Ustanova „Kinderschutzbund“ predstavlja istinski lobi za djecu u Njemačkoj, pa tako i u Darmstadtu odnosno okrugu Darmstadt-Dieburg. U onim slučajevima, u kojima su ugroženi socijalni i materijalni životni uvjeti djece, „Kinderschutzbund“ se zalaže za njihova prava. U središtu pozornosti rada ove udruge nalaze se obitelji u teškim životnim situacijama. Njima „Kinderschutzbund“ nudi potporu i traži prihvatljiva rješenja kako bi se fizičko i psihičko nasilje eliminiralo iz života djece.

Slika: fra Nediljko Brečić (lijevo) i Edi Zelić (desno) predaju ček direktorima „Kinderschutzbund-a“

Press obavijest


 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas853
Ovaj mjesecOvaj mjesec28472
UkupnoUkupno6443089

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 50 

Administrator

franodoljanin@gmail.com